Altın Portakal Ödüllü Oyuncu ve Hemşire Nuray Yeşilaraz OMÜ’de
11 Nisan 2018, Çarşamba - 16:52
Güncelleme: 17 Nisan 2018, Salı - 23:00

"Kalandar Soğuğu" filmindeki rolüyle 2015 yılında gerçekleşen 52. Antalya Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan Hemşire Nuray Yeşilaraz, OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün konuğu oldu.

Hemşirelik Bölümünün bir süredir düzenlediği “Olmak Üzerine Konuşmalar” temalı söyleşilerde konuk ettiği 5. kişi olan Yeşilaraz, hem oynadığı filmi hem de "Sanat ve Hemşirelik" başlığı altında sanatın hemşirelik mesleğine yaptığı katkıları anlattı.

“İnsan ruhu için sanatsal hobilerin benimsenmesi gerekiyor”

Söyleşi öncesi konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özen Kulakaç “Konuğumuz Nuray Yeşilaraz bizim meslektaşımız ve dolayısıyla da gurur kaynağımız. Bir hemşirenin bir sanat dalıyla uğraşması neden önemli? Hemşirelik gibi zor bir meslekle uğraşan bireyin, sanatın herhangi bir dalını hobi olarak edinmesi onun aklını, zihnini geliştirdiği gibi psikolojisine de olumlu destek sağlıyor. Mümkünse hayatın kısır döngüsünü kıracak ve insanın ruhunu besleyecek sanatsal hobilerin benimsenmesi gerekiyor.” dedi.

“Sanatla uğraşmak benim hayatımda güzel değişiklikler yarattı”

20 yıldır hemşirelik mesleğini yaptığını belirten Nuray Yeşilaraz ise 12 yıldır tiyatro ile uğraştığını ve tiyatronun içinde her zaman ukte olduğunu belirti. 10 yıllık tiyatro oyunculuğu deneyiminin ardından kendine 52. Antalya Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıran “Kalandar Soğuğu” filminin seçmelerine nasıl katıldığını anlatan ve hayatında ilk defa bir sinema filminde oynarken bunun sonucunda çok önemli bir ödülün de sahibi olduğunu belirten Yeşilaraz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çok sıra dışı bir şeydi. İlk oynadığım filmde Altın Portakal ödülünü aldım. Nice değerli sanatçılar ömür boyu bu ödüle sahip olamazken benim bunu almam şans ve kaderdi. Ama bununla beraber ben sahip olduğum işi en iyi şekilde yapmaya çalışan bir insanım. Bu filmde de her şeyin en doğru şekilde olması için çok çabaladım. Filmi izlediğinizde bunu hissedeceğinizi düşünüyorum. Sanatla uğraşmak benim hayatımda güzel değişiklikler yarattı. Umarım hemşire meslektaşlarıma da ufuk açacak bir durum olmuştur bu. Ödül sonrası Türkiye’nin pek çok farklı bölgelerinden hemşire arkadaşların beni kutlaması da bunu gösteriyor.”

Konuşmaların ardından yönetmenliğini Mustafa Kara’nın üstlendiği filmin gösterimi gerçekleştirildi. Yönetmen Kara’ya da Tokyo Uluslararası Filim Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü de kazandıran Kalandar Soğuğu, katılımcılar tarafından seyredildikten sonra izleyiciler film hakkında merak ettikleri sorularına da cevap buldu.