ÜNİ-DOKAP Stratejik Kurul Toplantısı Yapıldı
06 Nisan 2018, Cuma - 19:35
Güncelleme: 09 Nisan 2018, Pazartesi - 09:20

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) Stratejik Kurul Toplantısı, 2018 yılının dönem başkanı Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) gerçekleştirildi.

OMÜ Rektörlüğünde düzenlenen toplantıya OMÜ Rektör Yardımcısı Vedat Ceyhan, DOKAP Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Demir, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Peker, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Tarhan, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. İbrahim Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Serkan Soylu, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta ve Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şevket Metin Kara katıldı.

ÜNİ-DOKAP Stratejik Kurul Toplantısı’nın açılışını yapan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, toplantının gündemini oluşturan konuları özetleyerek ilk gündem maddesi olan kurumsal kimliğin geliştirilmesi hususunda şimdiye kadar kaydedilen gelişmeleri aktardı.

"Kurumsal kimlik çalışmaları hızla devam ediyor"

Kurumsal kimliğin en önemli göstergelerinden biri olan ÜNİ-DOKAP web sayfasının oluşum ve gelişim süreci hakkında bilgi veren Prof. Dr. Vedat Ceyhan sözlerinin devamında şunları söyledi: "Bu konuda, verilerinden faydalanabilmemiz açısından DOKAP'ın bize çok katkısı oldu. Amacımız web sayfasını güncelleyerek biraz daha takip edilebilir hâle getirmek. Ayrıca bir önceki toplantıda konuşulan personel, cihaz ve ekipman birlikteliğinin kriterlerini belirleme konusunda da incelememiz sürüyor. Entegre sürecinin ardından bu birliktelik konusunda sizlerle çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Kurumsal kimlik oluşturma çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor."

DOKAP Genel Sekreteri ve OMÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir de ÜNİ-DOKAP'ın web sayfasına, üniversitelerin AR-GE ve laboratuvar çalışmalarını paylaşabilecekleri bir format hazırlama çalışmasında olduklarını söyledi.

Toplantıda kurumsal kimliğin geliştirilmesinin yanı sıra üniversitelerin ortak proje konuları, DOKAP eylem planı hazırlık çalışmaları, ÜNİ-DOKAP 2018 dergisinde yer verilmesi önerilen bilgi başlıkları, II. Uluslararası ÜNİ-DOKAP Karadeniz (Biyoçeşitlilik) Sempozyumu, Bilişim Enstitüsü teknik komisyon çalışmaları, Giresun Üniversitesinden gelen sempozyum yazısı konuları ele alındı.

Toplantı dilek ve temennilerin bildirilmesiyle sona erdi.