Rektör Bilgiç Proje Pazarından Ödülle Dönen Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Gürbüz’ü Ağırladı
06 Nisan 2018, Cuma - 14:31
Güncelleme: 06 Nisan 2018, Cuma - 18:51

Beraberindeki araştırma ekibiyle hazırladıkları "Atık İçecek Kutularından Üretilen Alüminyuma Grafen/B4C İkili Toz Takviyesiyle Düşük Maliyetli Hibrit Kompozit Köpüklerin Stratejik Uygulamalar için Üretimi" başlıklı projeyle 5. Metalik Fikirler AR-GE Proje Pazarı’nda “en iyi ikinci” proje ödülünü kazanan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Gürbüz, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti.

Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran da eşlik etti.

Rektörlük makamındaki ziyarette, Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Gürbüz ödül aldıkları projenin detaylarını, projeyle ortaya konan çıktıların, Üniversite ve bölge adına ileriye dönük nasıl değerlendirileceğine dair fikir ve görüşlerini Rektör Bilgiç ile paylaştı. Görüşmede Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz, desteklerinden ötürü Rektör Bilgiç ve Üniversite yönetimine teşekkürlerini sundu.

Konuğunu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Bilgiç ise inovasyon ve teknolojideki aktörlerden biri olarak bu ödülün kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek bu alanlarda iş birliğini arttıracak faaliyetlerin işlerlik kazanması için bu tür projelerin ortaya konması ve ülkemiz için yüksek katma değere dönüşmesinin önemini dile getirdi. Rektör Bilgiç yanı sıra göreve geldikleri günden bu yana akademisyen ve öğrencilerde proje kültürünün oluşmasına dönük çaba gösterdiklerini, böylelikle de ülkemizde teknolojik ve bilimsel ilerlemenin dinamiğini yaratacak bilim insanlarını sanayi ve ilgili sektörlerde daha aktif hâle getirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Rektör Bilgiç, Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Gürbüz ve ekibine, söz konusu ödülle Üniversiteyi onurlandırdıklarından dolayı şükranlarını sundu.