OMÜ’nün Kapıları Halka Açık
03 Nisan 2018, Salı - 09:16
Güncelleme: 03 Nisan 2018, Salı - 10:59

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi kurslarını halka açık olarak düzenliyor.

Yüzme, masa tenisi, okçuluk ve tenis kurslarını halka açan OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi, geleceğin sporcularını yetiştiriyor. Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan millî antrenör ve millî sporcular tarafından verilen eğitimler; Samsunlu çocuklar için iyi bir spor eğitimi alma fırsatı sunuyor. 4 branşla kurslara başlayan Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi, ilerleyen günlerde branş sayısını artırmayı hedefliyor.

"Spor eğitimin bir parçasıdır"

Kurslar hakkında bilgi veren Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil "Fakülte olarak bizim şehirle daha rahat irtibat kurabilme özelliğimiz var. Birinci görevimiz öğrenci yetiştirmek. İkinci görevimiz de toplumla bütünleşerek spor dallarının halkımız tarafından benimsenmesini sağlamak. Bu amaçla birkaç branşta temel eğitim kursları düzenliyoruz. Bu inşallah sürekli olacak. İleride bu kursların sayısını artırmayı hedefliyoruz. Kurs için cüzi ücretler alınıyor. Kurslar, cumartesi ve pazar günleri oluyor. Eğitimleri, alanlarında profesyonel akademisyenlerimiz veriyor. Spor eğitimin bir parçasıdır. İnsanların spor yapması, sosyal, mental ve sağlık açısından çok önemli. Güzel bir başlangıç yaptık. Çocuklarımızın bir spor dalı ile ilgilenerek geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlanmalarını istiyoruz." dedi.

Bu kapsamda çocuklarını kurslara getiren aileler de Üniversitenin bu tarz kurslar açmasının çok önemli olduğunu belirtti. Çocuklarının profesyonel bir spor eğitimi aldıklarını belirten aileler, çocuklarının yeteneklerine göre bu eğitimle ileride başarılı sporcular olabileceklerini söylediler.

İHA