OMÜ’lü Öğrenciler Çanakkale Şehitliği’ni Ziyaret Etti
26 Mart 2018, Pazartesi - 10:16
Güncelleme: 26 Mart 2018, Pazartesi - 10:43

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi öncülüğünde ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nezaretinde düzenlenen Çanakkale gezi programı kapsamında, OMÜ’lü öğrenciler ve personelden oluşan kafile Çanakkale Şehitliği’ni gezdi.

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde millî-manevi duygu ve değerlerin gelişmesi, tarih bilincinin yerleşmesi amacıyla organize edilen gezide; Rumeli Hamidiye Tabyası, Mecidiye Tabyası, Ertuğrul Tabyası, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Soğandere ve Zığındere Şehitlikleri, Yahya Çavuş Anıtı, Meçhul Asker Anıtı ve Şehitler Kitabesi ile savaş alanlarını ziyaret eden öğrenciler duygusal anlar yaşarken şehitler için dua ettiler.

Şehitlik ziyareti ile OMÜ'lü öğrenciler, on binlerce askerin şehit düştüğü ve ülkemizin tarihinin yazıldığı topraklarda, cesur ve fedakâr atalarına şükran ve minnet duygularını sunmuş oldular.