MENU

2. Sinir Bilim, Stereoloji ve Bilimsel Yazım Sempozyumu
29 Mart 2016, Salı - 00:00
Güncelleme: 30 Mart 2016, Çarşamba - 14:38
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

TİKA ve Türk Stereoloji Derneği işbirliği ile Tanzanya’nın Arusha şehrindeki Nelson Mandela Afrika Uluslararası Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nde “2. Sinir Bilim, Stereoloji ve Bilimsel Yazım Sempozyumu”  yapıldı.
 
15-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen sempozyumda, dünyanın birçok ülkesinden sinir bilimleri, stereoloji yöntem bilimi ve bilimsel yazı yazma konularında uzman araştırmacılar bir araya geldi.
 
Sempozyumun açılış konuşmasını kurs başkanları Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan ve Nelson Mandela Afrika Uluslararası Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Burton L.M Mwamila yaptı.
 
Prof. Dr. Süleyman Kaplan, konuşmasında, bilimsel araştırmalarda tarafsız ve güvenilir sonuçlara ulaşılmasını sağlayan stereoloji yöntem biliminin Türk bilim adamları tarafından geliştirilmesi ve kullanılmasının, bilimsel makale yazımı alanındaki bilimsel birikimlerin karşılıklı olarak paylaşılmasının önemini vurguladı. Ayrıca; Afrika kıtası ülkelerinde düzenlenen bilimsel etkinlikler ile dinamizmin hâkim olduğu ortamların oluşturulması ve yeni düşüncelerin gelişmesinin sağlanmasını amaçladıklarını ifade etti. Bu amaç için farklı ülkelerden alanında uzman akademisyenlerle işbirliği yapıldığı, özellikle Afrika ve Ortadoğu’daki bilimsel işbirliğini arttırmak için o bölgelerden bilim insanlarının davet edildiği, bu etkinlikler vasıtasıyla bir köprü vazifesini üstlendiklerini dile getirdi.
 
Prof. Dr. Burton L.M Mwamila ise konuşmasında, söz konusu sempozyumun içeriğinin yanı sıra uluslararası düzeyde katılım sağlanmasının önemine değindi. Prof. Dr. Burton L.M Mwamila bu kongrenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak sözlerini tamamladı.

Sempozyumunda OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ Tıp Fakültesi Deakanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy,  OMÜ öğretim üyeleri ile  doktora ve  yüksek lisans öğrencileri de  çalışmaları hakkında sunum yaptı.,

Dört gün süren sempozyuma, Türkiye’den başka İngiltere, San Francisco, Tanzanya, Hindistan, Somali, Suudi Arabistan, Sudan gibi ülkelerden çok sayıda konuşmacı ve insan katıldı. 

X
Secure Login

This login is SSL protected