Turizm Fakültesi Sağlık Turizmine Dikkat Çekti
22 Mart 2018, Perşembe - 16:37
Güncelleme: 23 Mart 2018, Cuma - 12:38

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Turizm Fakültesi tarafından “Samsun’da Sağlık Turizmi” başlıklı panel düzenlendi.

Bafra Turizm Fakültesi Hanife Aşçı Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; OMÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Fevzi Ekici ve Yrd. Doç. Mustafa Kürşat Şahin başkanlık yaptı.

“Sağlık turizminin önümüzdeki yüzyılın katma değeri en yüksek sektörü olması bekleniyor”

Panel öncesi konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın "Tarih öncesi insanlar, kötü ruhların hastalık sebebi olduğu inancıyla komşu kabilelere giderlermiş. Kabilelerde hekim olarak görev yapan büyücülerden medet umulan bu dönem, sağlık turizminin ilk örnekleri olarak gösterilir. Bergama’da bulunan Asklepion, Selçuklu ve Osmanlı zamanındaki Darüşşifalar, Meşrutiyet sonrası hayata geçen ve Cumhuriyet döneminde devam eden modern hastaneler insanların tedavi ihtiyacına cevap vermeye çalışmıştır. Günümüzde ise dünyada 20 milyondan fazla kişi, sadece tedavi için değil, koruyucu, rehabilite edici ve sağlığı geliştirici hizmetleri almak amacıyla seyahat etmektedir. Sağlık turizminin, önümüzdeki yüzyılın katma değeri en yüksek sektörü olması beklenmektedir.” ifadelerine yer verdi.

“Tıp ve Turizm Fakültelerimiz bir ilki gerçekleştirdi”

Sağlık turizminde kişi başına düşen harcamanın yüksek olduğuna dikkat çeken Dekan Prof. Dr. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık turizminde ölü sezonun olmaması, bu turizm türünün ekonomik anlamda ne kadar önemli gelir kaynağı olduğunu göstermektedir. Bu nedenle sağlık turizmi, ülkemizin 10 yıllık kalkınma planı hedeflerine alınmıştır. Bu amaç doğrultusunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültemiz ile Turizm Fakültemiz ortaklaşa Sağlık Turizmi Seçmeli Eğitim Programı planlayarak ülkemizde örneği olmayan bir ilki gerçekleştirmişlerdir. Bu eğitim programı kapsamında da bu panelin yapılması planlanmıştır. Sahip olduğumuz sağlık kuruluşları, nitelikli insan kaynakları, teknik altyapı, jeotermal kaynaklar, coğrafyamız ve ulusumuzun bize bıraktığı kültürel mirasımız göz önünde bulundurulduğunda dünyada önemli bir sağlık merkezi olmak, ülkemiz için erişilebilecek bir hedeftir.”

Panele katılan konuşmacılar 15 dakikalık bölümler halinde yaptıkları konuşmada turizmde sağlığın önemine değindi.

Panele; Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yetkin Bulut, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.