İş’te Samsun’da Eğitim Konuşuldu
22 Mart 2018, Perşembe - 15:06
Güncelleme: 22 Mart 2018, Perşembe - 20:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Haber Medya Grubu ve Lovelet Sahne iş birliği ile Haberaks TV’de yayınlanan “İş’te Samsun” programının bu haftaki konukları, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş ve MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu oldu.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Sinan Sallabaş’ın yaptığı programa; Millî Eğitim İl Müdürü Coşkun Esen, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper Kesten ve Eğitim Fakültesi öğrencileri katıldı.

“OMÜ Eğitim KPSS’de her sene ilk 10’a giriyor”

2 saat süren interaktif programın bu haftaki konusu eğitimdi. Canlı yayınlanan programda “Temel Eğitim” odak noktası olurken ilk olarak söz alan OMÜ eski öğretim üyesi Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, temel eğitimin önemine değinerek özetle şunları dile getirdi: “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi her sene KPSS’de ilk 10’a girmektedir. Ben de bu fakültenin mezunuyum. En önemsediğim iş hocalık ve Hacettepe Üniversitesinde derse giriyorum. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, 12 milyon öğrenciye tekabül eden bir kurum. Neden şikâyetçiyiz? Öğrenmeyi hayatın içinde tarif etmeyince, bu faaliyet bilgi düzeyinde kalıyor. Mesela bizim için İngilizce; öğrenmek için değil, ders geçmek içindir. Dolayısıyla insan insanın gölgesinde yetişir. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) öğretmenlik deneyimi derslerini yapılandıracak, böylece öğretmen adayı olan öğrencileri daha çok hayatın içine katmaya çalışacak.” şeklinde konuştu.

“Kitapların incelemesinde kör hakemlik uygulaması”

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş ise öğrencinin eğitim-öğretimi için okuyacağı kitapların basılmasından önceki geçen uzun süreci izleyicilerle paylaşarak “11 kişiden oluşan bir kurulumuz vardır. Kitaplar Başkanlığımıza gelmeden önce arkadaşlarımızın hazırladıkları programları değerlendiririz. Müzakere eder ve onaylarız. Bu sene mesela 1010 kitap inceleyeceğiz. 4 ayda hepsini inceleyip bitirmemiz gerek. Bu kitapları inceleyen alanlarındaki uzman kişiler birbirlerini bilmez. Kör hakemlik dediğimiz bir uygulama söz konusu. Bu uzman kişiler, incelemenin sonundaki bir toplantıda birbirlerini görürler. Son olarak ortak bir kararla bizden onay almış ders kitapları basılır ve öğrencilerimizin önüne gider.” dedi.

Programda öğrencilerden gelen soruları cevaplayıp önerileri de dinleyen konuklar, Samsun’da bulunmaktan ve OMÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri ile birlikte olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

“İş’te Samsun” programı; 15 günde 1, Çarşamba akşamları saat 20:00’de Haberaks TV’de canlı olarak yayınlanıyor.