OMÜ’de Umutlar Gerçeğe Dönüştü
21 Mart 2018, Çarşamba - 21:45
Güncelleme: 21 Mart 2018, Çarşamba - 23:56

Alt işveren (taşeron) işçilerinin kadroya alınmalarının önünü açan Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) yayınlanması sonrası Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) hummalı bir şekilde devam eden işlemler tamamlandı.

OMÜ’de bu kapsamda sınava giren toplam 1803 alt işveren işçisi, açıklanan sonuçlar neticesinde kadro almaya hak kazanırken söz konusu statüyle çalışan işçilerin kadroya alınma süreci mutlu sonla bitti.

Sınav sonuçları OMÜ Genel Sekreterliğinin Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla işçilere duyuruldu. Bu kapsamda Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve beraberindeki Genel Sekreterlik yönetim kadrosu kadro sevinci yaşayan işçilerin heyecanına ortak oldu.

“Şimdi de daha bir gönül rahatlığıyla ve geleceğe daha güvenli bakarak hep birlikte omuz omuza çalışacağız”

Programa “Arkadaşlar beraber başladığımız bu yolun en önemli aşamalarından birisini yine hep birlikte tamamlamak üzere sizleri buraya davet ettik. Bizi kırmayıp geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, hepinizden Allah razı olsun” sözleriyle başlayan Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Yönetim Kurulu toplantısından ötürü programa katılamayan Rektör Bilgiç’in çalışanlara mesajını şu sözlerle aktardı: “Ülkemizde çeşitli kurumlarda görev yapan yüz binlerce insanımızın hayalinin gerçeğe dönüştüğü anın ilk adımıydı 24 Aralık 2017’de yayınlanan KHK. Bu güzel süreçte umutların müjdeye ve müjdenin nasıl gerçeğe dönüştüğünü hep birlikte tecrübe ettik. Üniversitemizde 2-11 Ocak 2018 tarihlerinde başvuru süreci başlayan taşeron çalışanlarımız ile ilgili bu aşama Allah’ın izniyle nihayet kazasız belasız ve başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Sizler zaten OMÜ ailesinin fedakârca çalışan birer mensuplarıydınız. Şimdi de arada herhangi bir şirket veya yönetici olmaksızın daha bir gönül rahatlığıyla ve geleceğe daha güvenli bakarak hep birlikte kol kola, omu omuza, el ele çalışacağız. Bu anlamda Üniversitemize sağladığınız katkıların ve ortaya koyduğunuz emeklerin aynı ritimle, aynı performansla, aynı şevk ve alın teriyle devam edeceğine canıgönülden inanıyorum. OMÜ hepimizin yuvası. Nasıl ki evimizi şenlendirmek, mutlu kılmak için gece gündüz çalışıyorsak Üniversitemiz için de herkesin kendi görev ve sorumluluk alanında elinden gelenin en iyisini yapması da öğrencilerimize, kurumlarımıza ve bizden hizmet alan vatandaşlarımıza katkımızı en üst seviyede sağlamamıza yarayacaktır. Bu vesileyle devlet büyüklerimizden, bu sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için alın terini akıtan, mesaisine mesai katan tüm çalışma arkadaşlarımızdan Allah razı olsun diyorum. Gönülleriniz her daim bugünkü gibi ferah olsun, emekleriniz her zaman karşılık bulsun inşallah.”

“Ekip arkadaşlarımızın emeği ve sizlerin pozitif yaklaşımı bu güzel tabloyu ortaya çıkardı”

Alt işveren işçilerinin kadroya alınmasının çok önemli bir adım olduğunu ve bu süreci sağlıklı bir biçimde tamamlamak için bütün çalışanlarla yoğun bir çaba gösterdiklerini vurgulayan Genel Sekreter Kabadayı “Bu süreçte gönül rahatlığıyla üzerimize düşeni yaptık. Biz bir aileyiz diyerek, kadrolu kadrosuz ayrımı yapmayacağız diyerek yola çıktık. Şükürler olsun, devlet büyüklerimiz bu çağrılara kulak vererek taşeron kadrolu ayrımını kaldırmak için bu süreci başlattılar. Bu süreçte ortaya çıkan bütün tereddütler ve sorunlar aşıldı. Biz sizlerle daha önce yaptığımız bütün toplantılarda hiç kimseyi mağdur etmeyeceğimizi beyan etmiştik. Bu süreci Türkiye’de en sağlıklı yürüten kurumlardan birisi olacağımız konusunda iddialıyız dedik ve nitekim yaptığımız sınav dâhil olmak üzere hepsi o kadar güzel ilerledi ve bugüne geldi ki bütün ekip arkadaşlarımızın emeği ve bu süreçte sizlerin pozitif yaklaşımlarınız bu anlamlı tablonun oluşmasını sağladı. Bu vesileyle hepinize tek tek şükranlarımı sunuyorum. Bu, siz emekçi kardeşlerimizin değil, bizim sınavımızdı. Biraz sonra açıklayacağımız sonuçlar da aslında bizim bu sınavı geçip geçmediğimizin göstergesi olacak.” diye konuştu.

“Daha iyisini nasıl sunabiliriz motivasyonuyla yolumuza devam etmeliyiz”

Genel Sekreter Kabadayı dünyanın gözünü çevirdiği bir millet olarak yaptığımız işe sahip çıkmamız gerektiğine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz inancımızla, davranışlarımızla örnek birer vatandaş olarak ve işçi olarak bu mücadeleyi her zaman sürdürmemiz gerekiyor. Çanakkale’de şehit düşen, 6 asır 7 kıtaya hükmetmiş, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı vermiş ve bugünlere gelmiş bir milletin torunları olduğunuzu asla unutmayın. Bu minvalde önce alçak gönüllü olacağız. Hizmet verdiğimiz vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize daha iyisini nasıl sunabiliriz motivasyonuyla yolumuza devam etmeliyiz. Ben inanıyorum ki bundan sonra sizler bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmaları daha bir aşkla ve daha bir şevkle yapacaksınız.”

Kabadayı işçilere ikramiye müjdesi de verdi

Kabadayı konuşmasında işçilerin, ilgili kanun uyarınca Eylül ve Aralık aylarında yarım maaş ikramiye alacağı müjdesini de verirken salonu dolduran çalışanların mutluluğu katlanarak arttı. Doç. Dr. Kabadayı bunun yanı sıra maaş promosyonuyla ilgili banka ihalesini de başlattıklarını sözlerine ekleyerek bu sürecin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Doç. Dr. Kabadayı konuşmasında kadroya geçiş sürecinin kazasız belasız tamamlanmasıyla ilgili hayır duasını etmesi için salonda bulunan OMÜ çalışanını sahneye davet ederken salonu dolduran işçiler yapılan hayır duasına eşlik etti.

İşçilerin kadroya geçişi programı, Mehter Marşı’yla da kutlanırken Genel Sekreter Kabadayı Tuğra adlı minik misafiri omzuna alarak işçilerin heyecanını paylaştı.