Reklamcılar İletişimde Buluştu
21 Mart 2018, Çarşamba - 17:31
Güncelleme: 21 Mart 2018, Çarşamba - 17:31

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Reklam Topluluğu’nun düzenlediği “Öğrenci ve Sektör Buluşması” etkinliği kapsamında Farzımisal Reklam Ajansı çalışanları, İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Etkinliğe konuşmacı olarak Farzımisal Reklam Ajansı kurucusu Evren Ertan ile ajans çalışanları Tuğba Kutbay, Burak Dinç, Elif Yasan ve Yağmur Baş katıldı.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Karagöz, Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Recep Yılmaz, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney konuşmasında İletişim Fakültesinin etkinliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek  “Siz böyle etkinlikler yaptıkça şehirde yaşadığımızı hissediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ajans kurucusu Evren Ertan, sektördeki işleyişi, deneyim ve bilgi birikimini İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaştı. Genç fikirlere ulaşmanın önemine dikkat çeken Ertan “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Genç beyinlere ulaşmamızı sağlayan ve bu etkinlikte emek veren herkese çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“Marka işini iyi yapan insanı buluyor”

Samsun’un yanı sıra şehir dışında da birçok çalışma yaptığını kaydeden Evren Ertan öğrencilere verdiği tavsiyelerde “Önemli olan işini iyi yapmaktır. Ne kadar uzakta olura olsun marka, işini iyi yapan insanı buluyor.” ifadelerini kullandı.
Ertan çalışma sürecini ise “Marka ile ajansın ilk tanışma sürecini flört dönemi olarak adlandırabiliriz. Belirli bir süre sonra karşılıklı memnuniyet mümkünse bu ilişki kalıcı hale gelecektir.” sözleriyle anlattı.

“Yaratıcılık için çok okumak gerekli”

Evren Ertan öğrencilere verdiği tavsiyelerde “Yaratıcılık doğuştan gelmez, sahip olmak için çok gezmeli, çok görmeli ve en önemlisi çok okumalısınız. Yaratıcılığınızı ancak bu şekilde geliştirebilirsiniz.” dedi.

Reklamcı Evren Ertan konferans sonrası gerçekleşen söyleşide İletişim Fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Etkinlik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Recep Yılmaz’ın Evren Ertan’a teşekkür plaketi takdim etmesi, katılan öğrencilere katılım belgesi verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.