MENU

Beyin Nasıl Özgürleşir?
21 Mart 2018, Çarşamba - 16:15
Güncelleme: 24 Nisan 2018, Salı - 13:54
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Girişimci mühendis ve yazar kimliğiyle öne çıkan Abdullah Reha Nazlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesinde genç mühendis adaylarıyla buluştu.

Mühendislik Fakültesi ile Gıda Topluluğu iş birliğindeki “Beyin Nasıl Özgürleşir?” konulu etkinlik Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşirken akademisyen ve öğrenciler de katılımcı olarak yer aldı.

“Esas olan bilgiye erişip onu etkili ve verimli kullanmak”

Mühendis, girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, konferansında genel olarak mühendisliği de içine alan temel stratejilerin hayat ile ilişkisine değinirken, okulda öğrenilen bilgiden kitaplarda rastlanılana kadar her zaman öğrenmeye değer olanın, hayatta her durum için geçerli stratejiler olduğunu dile getirdi. Yazar Nazlı öğrencilere hitaben “Şimdiden ileride hangi mesleği yapmaya karar verdiğiniz işle ilgili çalışmalar yapmak sizlere büyük avantajlar kazandıracak ve fark yaratabileceğiniz bir kariyer sağlayacaktır. Sizler, geleceğin mühendisleri her şeyi bilen kişiler değil, bilgiye erişip onu verimli ve etkili kullanabilen meslek erbabları olmalısınız, esas mesele bu. Bu anlamda kendinizi eğitmeniz yaşadığımız çağda bir zorunluluk olarak önümüze çıkıyor.” şeklinde konuştu. 

“Gereksiz bilgilerle düşünme yeteneğimizi yitiriyoruz” 

Sunumunda kişinin her koşulda bilgi yığınları yerine ekstra stratejilere değer vermesi gerektiğine dikkat çeken  Abdullah Reha Nazlı çok yönlü düşüncenin önemi ile ilgili tespitlerine yer vererek “Gereksiz bilgilerle beynimizi doldurmak yerine, sonsuz bilgi arasında neyin bilmeye ve anlamaya değer olduğunu keşfetmemiz gerekiyor. Zira gereksiz bilgi yığınları arasında insan, düşünme ve analiz yeteneğini yitiriyor.” dedi. 

“Mühendis aynı zamanda diğer disiplinlerle iç içe olmalı”

İstatistiksel bakışın, analitik düşüncenin, sorgulayıcı mantığın hayatta her durumda kişiye önemli bir bakış açısı kazandıracağını örneklerle anlatan Nazlı, mühendislerin aynı zamanda edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji gibi sosyal bilimlerle iç içe olması gerektiğini ve hayatta herkesin de mühendisliğin konuları içine giren matematik ve istatistik gibi konularla ilgili olması gerektiği dile getirdi.

Konferans; öğrencilerin yazar Abdullah Reha Nazlı’ya kitap imzalatmalarıyla son buldu.
 

X
Secure Login

This login is SSL protected