Terme MYO'da Girişimcilik Semineri
21 Mart 2018, Çarşamba - 10:52
Güncelleme: 21 Mart 2018, Çarşamba - 12:44

Öğrencilere yönelik etkinlikler kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulunda (MYO) “Girişimcilik Eğitimi” düzenlendi. Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek tarafından verilen seminere; öğretim elemanları ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

“İş dünyasında kariyer yapmak kendini geliştirmekten geçiyor”

Etkinlikte konuşan Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak “Aslında her insanın girişimci bir ruha sahip olması gerekir. Yoğun ekonomik rekabetin yaşandığı piyasada bilginin paraya veya üretime dönüşmesi sürecinde girişimci kişiler daha avantajlı konumda. Bu açıdan iş dünyasında kariyer yapmak, kendini geliştirmekten geçiyor.” dedi.

Ülkemizde en önemli potansiyel güçlerden birinin girişimcilik ruhu olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Terzi devamında: “Ülkemizin kalkınması ve geleceğe emin adımlarla yürümesi için girişimcilik desteklenmeli ve girişimcilerin sayısını arttırmalıyız. Bu sıçramanın girişimcilik kültürüyle olacağına inanıyoruz. Bu sebeple de girişimcilik eğitimleriyle bu kültüre katkı sağlamaya çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Kürşat Demiryürek ise sunumunda girişimcilik ve yeni bir iş kurma konusunda detaylı bilgiler sunarken bu süreçte karşılaşılan riskler ve sorunlarla başa çıkabilme, fırsatların değerlendirilmesi, yeni fikirler üretme, kazanç alanlarının iyi tespit edilmesi, piyasada güvenin önemi gibi girişimciliğin püf noktalarından bahsetti.

“Hayal yetmiyor, çok çalışmalı ve sabırlı olmalıyız”

Prof. Dr. Demiryürek teknolojideki gelişmeler ve dönüşümün, eğitim sistemimizde girişimcilik ve inovasyon odaklı bir yaklaşımı zorunlu kıldığını belirterek “Bir kişiye her gün balık vermek yerine, ona balık tutmayı öğretmek gerekir. Girişimcilikte; yetenek, birikim ve cesaret gerekiyor. Hedeflerimizi sadece hayal kurarak gerçekleştiremeyiz. Yani hayal yetmiyor, çok çalışmayı ve sabırlı olmayı sistemleştirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Prof. Dr. Kürşat Demiryürek'e, vermiş olduğu değerli bilgiler ve yapmış olduğu değerlendirmeler için Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi tarafından teşekkür belgesi verildi.