Damla Topluluğu Çanakkale Şehitlerini Andı
20 Mart 2018, Salı - 18:13
Güncelleme: 20 Mart 2018, Salı - 18:14

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Damla Topluluğu Çanakkale şehitlerini anma etkinliği düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Çarşamba İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adem Karagüzül şehitlerimizin ruhuna Kuran okudu.

Gazetecilik 2. sınıf öğrencileri Oğuzhan Güneş ve Gizem Öngün de Mehmetçiklerin ailelerine yazmış oldukları mektupları okuyarak dillere destan bir kahramanlık sergileyen Mehmetçiklerin o günkü duygu yoğunluğunu katılımcılarla paylaştılar. Okunan duygusal mektupların ardından senaryo ve yönetmenliğini Turan Haste’nin yapmış olduğu Çanakkale şehitleri anısına hazırlanmış olan “Hasat Zamanı” adlı kısa film gösterildi.

Gazetecilik 2. sınıf öğrencisi Zafer Acar, Çorum Özel Sınav Temel Lisesi 12. sınıf öğrencisi Asena Beyza Biçer’in “Son Kale” isimli şiiri okudu. Okuduğu şiirle konuklara Çanakkale ruhunu iliklerine kadar hissettiren Acar’ın ardından, Gazetecilik 2. sınıf öğrencileri Nurhayat Aydınlı, Züleyha Demirbaş, Gizem Öngün ve Tuğçe Küçük “Çanakkale İçinde” türküsünü seslendirdiler.

Etkinlik sonunda Damla Topluluğu üyeleri konuklara teşekkür etti.

Haber: Burak Anılan