Kültürlerarası Müzik OMÜ’de Hayat Buluyor
20 Mart 2018, Salı - 17:28
Güncelleme: 21 Mart 2018, Çarşamba - 10:39

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuarı, ilki 2016 yılında California Üniversitesi Sandiago Müzik Departmanı tarafından gerçekleştirilen “Kültürlerarası Müzik Konferans ve Konserler Serisi-II”yi düzenledi.

Kültürlerarası müzik yoluyla etkileşim ve paylaşımda bulunmanın amaçlandığı etkinliğe; OMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Olga Hasanoğlu, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özgü Bulut, etkinlik koordinatörü  Mustafa Eren Arın, akademisyenler, öğrenciler ve müzikseverler katıldı.

“Konservatuvarımız çok genç ve dinamik”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Olga Hasanoğlu “Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte yeni müzik eserlerini tanımak ve icra edilmesini görmek büyük bir mutluluk. Çünkü birçok müzik eseri geniş seyirci kitlesine ulaşabilmek için uzun ve zor bir süreçten geçer. Konservatuarımız çok genç ve bir o kadar da dinamik. Dolayısıyla uluslararası boyutta gerçekleştirdiğimiz  projeler bizim için son derece önemli. Amacımız daha geniş dinleyici kitlesine yeni görüşleri ve eserleri tanıtmaktır. Bu tarz etkinlikler birçok kişinin ortak çalışmasıyla hayata geçiyor.Bu noktada etkinliğin düzenleyicisi Mustafa Eren Arın’a ve tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Biristol Üniversitesi’nden Michael Ellison ünlü yazar Yaşar Kemal’in İstanbul’u ve doğasını kaleme aldığı “Deniz Küstü” adlı romanını opera için besteleme sürecini anlattı.Müzik tiyatrosu bestecisi Michael Ellison; kanun, ney ve kemençe gibi enstrümanların kullanıldığı operadan görsel sunumlar aktararak seyirciden gelen soruları da yanıtladı.

Ardından vurmalı çalgılardan marimba’da Sinta Wullur’ın “Dukka” adlı eserini yorumlayan Ceyda Onlat ve viyolonsel’de Jackhongir Shukur’un “Aks Sadoé” eserini yorumlayan Barış Aygün sahne aldı ve dinleyicilerden büyük ilgi gördü.

Müziğin coşkusu ve duygusu paylaşılacak

23 Mart günü sona erecek olan “Kültürlerarası Müzik Konferans ve Konserler Serisi-II”de İstanbul Teknik Üniversitesinden Neva Özgen ve Robert Reigle, Orient-Institut İstanbul’dan Martin Greve, Akdeniz Üniversitesinden Sibel Paşaoğlu ile Estonian Academy of Music and Theatreden Tolvo Tulev müzikle ilgili sunumlar gerçekleştirecekler.

Aynı zamanda bu 3 gün boyunca değerli sanatçılar Voca Voice (Açılış Konseri) ünlü besteci Ömer Faruk Tekbilek (Türk Makam Müziği Konseri), Omnibus Ensemble (Kapanış Konseri) Atakum Kültür Merkezi’nde ücretsiz konserlerle müzikseverlerle buluşarak onlarla müziğin çoşkusunu ve duygusunu paylaşacaklar,