Gülten İmamoğlu Öğrencileri ile İstanbul’da Sergi Gerçekleştirdi
20 Mart 2018, Salı - 12:03
Güncelleme: 05 Nisan 2018, Perşembe - 09:53

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülten İmamoğlu, yüksek lisans öğrencileri ile beraber İstanbul RH Artproject'de  karma sergi açtı. OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü sanatsal etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen sergiyi çok sayıda sanatçı, sanatsever, galerici ve sanat eleştirmeni ilgiyle izledi.

Sergiye 26 eserle katılan genç sanatçı adayları, ders hocaları Gülten İmamoğlu ile birlikte sergi açmaktan dolayı oldukça heyecanlıydı.

Serginin küratörlüğünü de yapan Prof. Dr. Gülten İmamoğlu "Geleceğin sanatçıları için, Türkiye’nin sanat başkenti niteliğindeki İstanbul’da sergi açmak bir  ilk adım teşkil etmesi bakımından çok önemli." dedi. Gülten İmamoğlu, sanatçı kimliğinin yanı sıra bir eğitimci olarak serginin 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 170. Yılı”na denk gelmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Ahmet Oran, Tülin Onat, Abdülkadir Günyaz, Telga Südor, Hakan Kürklü gibi sanat dünyasından pek çok ünlü ismin katıldığı sergide; Ahmet Şavli, Emel Güven, Kübra Yıldız, Mehmet Çağlar ve Onur Yenidoğan’a ait eserler de  yer aldı.