OMÜ Türkçe Öğrencileri Çanakkale Şehitleri'ni Andı
19 Mart 2018, Pazartesi - 16:50
Güncelleme: 19 Mart 2018, Pazartesi - 17:30

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (OMÜ Türkçe) öğrencileri, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü için hazırladıkları "Çanakkale Şehitlerini Anma Programı"yla şehitlerimizi yâd etti.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına; OMÜ Türkçe eski Müdürü Doç. Dr. Yakup Poyraz, OMÜ Türkçe Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Saraç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Çanakkale topraklarımızın sonsuza kadar muhafazasının ilanıdır"

Şehitlerimiz için okunan Kur'an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını OMÜ Türkçe Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Saraç yaptı. Çanakkale Şehitlerini rahmet ve minnetle anarak konuşmasına başlayan  Dr. Öğretim Üyesi Ömer Saraç "Çanakkale Savaşı, milletimizin tüm imkânsızlıklara rağmen millî birlik ve inançla zafere ulaştığı bir savaştır. Aynı zamanda bu zafer, Kurtuluş Savaşımızın ilk adımı, millet olarak varlığımızın devamı ve  bin yıldır vatan bildiğimiz topraklara göz dikenlere karşı  iman ve vatan sevgisi ile kazandığımız en önemli zaferlerden biridir. Bu toprakları vatan olarak sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa edeceğimizin de ilanıdır." dedi.

"Çanakkale dünyaya gerçek kahramanlığın gösterildiği yerdir"

Çanakkale’de ortaya konulan birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhuna da değinen Ömer Saraç "Bu ruh, milletimizin iradesinin, sinesindeki iman, vatan sevgisi ve mücadele arzusunun, milletimizin gerçek gücünün tezahürüdür. Bu irade ve güç, Türk Milleti’nin vatan ve mukaddesat uğrunda neleri göze alabileceğinin de göstergesidir. Çanakkale Zaferi her yönüyle hem dün hem bugün hem de yarınlar için Türkiye üzerinden planları olanlara verilecek en güzel derstir. Aynı zamanda Çanakkale, aziz ve necip milletimizin düşmanına bile gösterdiği merhamet ve alicenaplık ile tüm dünyaya gerçek kahramanlığın ne olduğunu sergilediği yerdir." ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferini anlatan şiir ve türkülerle devam eden programda; Azerbaycan, Suriye, Kamerun, Afganistan, Irak, Arnavutluk, Doğu Türkistan, Filistin, Gine Bissau, Suriye, Burkina Faso, İran ve Yemenli öğrenciler tarafından sahnelenen, Çanakkale Zaferi’ndeki millî ruhu ve inancı izleyicilere aktaran tiyatro büyük bir beğeniyle izlendi. Öğrencilerin oynadığı zeybek oyunu ve semah gösterisi de izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gösterilerin ardından anma programını hazırlayan öğrencilere teşekkür ve katılım belgesi verildi. Program, OMÜ Türkçe tarafından 5.si düzenlenen "Yabancılara Türkçe Öğreticiliği" eğitimini tamamlayarak belge almaya hak kazanan adaylara öğreticilik sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi.