IDEA’18 Etkinliği Sektör Liderlerini OMÜ’de Buluşturdu
15 Mart 2018, Perşembe - 11:55
Güncelleme: 16 Mart 2018, Cuma - 16:53

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu tarafından düzenlenen “Industrial Engineering Assemblage (IDEA) 2018” adlı etkinliğin açılış töreni yapıldı.

2 boyunca sürecek olan ve OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin açılışına; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dünyada ve hayatın her alanında vazgeçilmez bir şekilde karşımıza çıkan teknolojinin yine hayatın her noktasında en doğru nasıl kullanılacağının ipuçlarını veren etkinlik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli’nin konuşması ile başladı. Prof. Dr. Elevli “Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu tarafından düzenlenen IDEA’18 programı farkındalık yaratmak ve bu konuda eğitim ve öğretim kalitemize katkı sağlaması bakımından önemlidir. İki gün boyunca kendi alanlarının en yetkin isimleri sizinle bilgi birikimlerini ve iş tecrübelerini paylaşacaklar. Bu anlamda etkinliğimize katılan tüm konuşmacılarımıza teşekkür ediyor, katılımcılarımızın da bu etkinlikten maksimum düzeyde fayda sağlayacağını umuyorum.” dedi.

Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu Başkanı Rovshan Gasımzade  “IDEA’18 etkinliğinin bize çok şey katacağını düşünüyoruz ve bu etkinliğimizi gelenekselleştirmeyi planlıyoruz. Davetli konuklarımıza teşekkür ediyorum, 2 gün boyunca sektörde elde ettikleri deneyimlerinden bize bahsedecek, bize ışık tutacaklar.” diye konuştu.

IDEA’18 Koordinatörü Volkan Sütçü ise Fransız Yazar Victor Hugo’nun “Fikirler ordulardan daha güçlüdür” sözlerini hatırlatarak “Bu mottoyla (slogan) yola çıkarak etkinliği düzenledik. İki gün boyunca 9 büyük firmadan 10 konuşmacımız kendi deneyimlerini bizimle paylaşacak ve gelecekteki iş dünyası ile ilgili bize bilgi verecek.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından iki gün boyunca sürecek etkinlikte; Dijital Pazarlama Okulu ve Moof Dijital Reklam Ajansı Kurucusu Yasin Kaplan, TAI Sürekli İyileştirme Müdürü Zekeriya Çağlar, Silverline Bilgi Teknolojileri Direktörü R. Utku Aygül, Fibabanka Veri Yönetimi Müdürü Yusuf Karancı, Renault Türkiye İnsan Kaynakları Yöneticisi Gülin Mandıracı, Haribo Ortadoğu ve Kuzey Afrika Satış Müdürü Çağdaş Kardeş, N11 Marka Pazarlama Müdürü Ömürden Sezgin, Toyota Proje Planlama ve Proje Müdürü İrfan Sarıcı ve Arçelik Yönetim Danışmanı Turgut Karabulut sektördeki deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak ve katılımcı öğrenciler etkinlik sonunda sertifika da alacak.