Pİ Günü OMÜ’de Kutlandı
14 Mart 2018, Çarşamba - 14:53
Güncelleme: 14 Mart 2018, Çarşamba - 15:20

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin düzenlediği “Geleneksel 14 Mart Dünya Pi Günü” Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda bir dizi etkinlikle kutlandı.

Etkinliğe; Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan ile ilköğretim-ortaöğretim öğrencileri, üniversiteli gençler ve akademik personel katıldı.

OMÜ Eğitim Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Esen Ersoy’un organizasyonunda 3 yıldır düzenlenen Pi Günü etkinliğinde; Pi sayının tarihi, Pi müziği, Pi sözlüğü, Pi sayısının sembolü, Pi sayısının ortaya çıkışı, tarihsel süreci ve önemi anlatıldı.

Etkinliğin sonunda ilk ve ortaöğretim öğrencilerine günün anısına katılım belgesi verildi.