Havza MYO'da Kariyer Planlama Konferansı
12 Mart 2018, Pazartesi - 11:42
Güncelleme: 14 Mart 2018, Çarşamba - 19:46

Havza Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde “Kariyer Planlama” konulu bir konferans düzenlendi.  Teknoloji, turizm ve uluslararası varlık yönetimi alanlarında danışmanlık hizmeti sunan Brand Management Turkey'in (BMTurk) kurucu ortakları Firuz Özdağ ve Serdar Güntekin konferansta öğrencilerle bir araya geldiler.

“Öncelikle kendinizi doğru ifade edin”

Firuz Özdağ konuşmasında “Turizm sektörü gibi insan ve hizmet odaklı sektörlerde kariyer yapmak isteyen birinin öncelikle kendini doğru ifade edebilecek iletişim becerisinin olması gerekir. Ayrıca çalışma hayatında her türlü duruma hazırlıklı olmalısınız ve bunlarla mücadele ederken iyi bir eğitim ve sabırlı çalışmanın size desteği büyük olacaktır.” dedi.

“Çalışma hayatında geçen her an bir birikimdir”

Serdar Güntekin ise “İyi bir kariyer elde etmenin belli bir bilgi ve tecrübe ile ilişkisi vardır. Unutmayın ki çalışma hayatında geçen her an bir birikim oluşturur.” diye konuştu.

İş tecrübeleri,  iş hayatında karşılaşabilecek engel ve zorluklar ile bunlarla nasıl mücadele edilmesi gerektiğinin örneklerle anlatıldığı konferans, Hilas Hamamayağı Termal Otel yetkililerinin otel hakkında bilgi vermesi ve iş başvuruları için ön görüşmeler yapmasıyla sona erdi.