Fikirden Pazara: Akademik Girişimciliğin ABC'si

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi - Mavi Salon

16 Mart 2018, Cuma - 08:30
07 March 2018

“Fikirden Pazara: Akademik Girişimciliğin ABC’si” adlı ulusal etkinlik 16 Mart Cuma günü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ünlü girişimci akademisyenleri konuşmacı olarak katılacağı etkinlik OMÜ Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın açılış konuşmasıyla başlayacak, ardından Başkent Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Emek Barış Kepenek “Fikirden Pazara İlk Adımlar” adlı konuşmasını gerçekleştirecek. Etkinliğin ilerleyen bölümlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nden Dr. Erşen Kavak Genomize adlı şirketini nasıl kurduğunu anlatacak ve öğleden sonraki oturumda ise “Girişimci Akademisyenin Yol Haritası: Ticarileşmeye Giden Yolda İşe Nereden Başlamalı?” adlı panel gerçekleşecek. Panelin moderatörlüğünü SmartsUnited CEO’su Kazım Yalçınoğlu üstlenirken panelistler Prof. Dr. Ahmet Oral (ODTÜ, NanoManyetik ve NanoSis), Prof Dr. Aytül Erçil (Sabancı Üniversitesi, Vispera Bilgi Teknolojileri) ve Doç. Dr. Havva Nilgün BUDAK (Süleyman Demirel Üniversitesi, Fermante Gıda ve KefirDanem) kendi akademik girişimcilik hikayelerini paylaşırken ve OMÜ TTO Yürütücüsü Dr. Mustafa Mortaş girişimci akademisyenler için sürecin nasıl işlediğini ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin hangi aşamalarda destek olduğunu paylaşacak.

Etkinlik Takvimi'ne gözat