Veteriner Hekim Ateş Barut Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı
01 Mart 2018, Perşembe - 16:41
Güncelleme: 02 Mart 2018, Cuma - 20:25

Veteriner hekimlik alanında oldukça tanınan Veteriner Hekim Opr. Dr. Ateş Barut, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi öğrencileri ile deneyimlerini paylaştı.

Bu kapsamda Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu tarafından "Bir Veteriner Cerrah Gözüyle Ortopedi Travmatoloji ve Nöroşirurji"  isimli konferans düzenlendi.

Veteriner Fakültesi İbni Sina Amfisi'nde gerçekleştirilen konferansta; Opr. Dr. Ateş Barut, veteriner hekimlik yolculuğunda, öğrencilere tecrübelerini anlattı.

Konferansa Veteriner Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Murat Güzel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"Kendiniz için en uygun branşı seçin"

Hayvanların, insanların hayatına büyük şeyler kattığını belirten Ateş Barut "Hayvanlar insanların hayatında büyük yer kaplıyor. Bu alan doldukça veteriner hekimler bu hayatlarda daha fazla yer alıyor. ABD'nin nüfusu 226 milyon ve bu ülkede 30 veteriner fakültesi var. Avrupa'nın nüfusu 800 milyon civarı ve bu kıtada 80 veteriner fakültesi var. 83 milyonluk Almanya'da 5 veteriner fakültesi var; Hollanda 1 fakülte, Fransa ise 4 fakülteye sahip. Bizim galiba 27 veteriner fakültemiz var. Bu çok önemli bir meslek. Eğer ABD'de veya Avrupa'da yaşamış olsaydınız yüzde 80'iniz bu sıralarda eğitim almaya hak kazanamayacaktınız. Bu mesleği yapabiliyor olmak bizim şansımız. Türkiye'de 35 bin veteriner hekim olduğu düşünülüyor. Mezuniyet sonrası en büyük problem ise benzer niteliklerle mezun olan veterinerlerin fazla olması. Bunun sonucunda çekişmeler oluyor. Bunun için bizim en uygun, bizi en mutlu edecek branşı seçmemiz lazım. Sonra da o branşta uzmanlaşmamız gerekiyor. Hatta çok daha iyi olup mükemmelleşmemiz lazım. Eğer bunu yapmazsanız kısa süre sonra pişmanlık yaşarsınız. Yaparsanız çok ciddi faydalarını görürsünüz. Zaman geçiyor, elinizi çabuk tutun ve mesleğinizi severek yapın." dedi.

Konferansın ardından Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Güzel, Opr. Dr. Ateş Barut'a kampüste kendi adına dikilmiş fidanın sertifikasını takdim etti.