!f2 Film Festivali OMÜ'de Yapıldı
01 Mart 2018, Perşembe - 15:19
Güncelleme: 01 Mart 2018, Perşembe - 15:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisinin ev sahipliğinde düzenlenen 17. İstanbul Bağımsız Filmler Festivali !f2, İstanbul'la eş zamanlı olarak OMÜ UZEM Konferans Salonunda da başladı.

“Kadınlar Var! Hayat Var!” teması ile yola çıkan İf2 Film Festivali açılışını, İranlı yönetmen Sadaf Foroughi’nin “Ava” isimli filmi ile yaptı. Ardından “Dans Eden Kızlar”, “Yüzleşme”, “Kötü Kız” adlı filmler, izleyicilerin beğenisine sunuldu. İki gün süren film gösterimlerine birçok sinemasever ilgi gösterdi.

“Film gösterimlerinin gelenekselleşmesini istiyoruz"

Festivalin açılış konuşmasını yapan Öğrenci Gençlik Danışmanlık Ofisi yetkilisi Nazan Şimşek “Bugün !f2 İstanbul Bağımsız Filmler gösterimini, İstanbul'la eş zamanlı olarak OMÜ'de, Samsun Bilim Gönüllüleri ile beraber yapıyoruz. Etkinliği bir kez daha kampüsümüze getirmekten ve ilgiden mutluyuz. Bundan sonra film gösterimlerinin gelenekselleşmesini istiyoruz.” dedi.

!f2 İstanbul Film Festivali ile henüz gösterime girmemiş, erişimi zor filmleri izleyicinin ayağına getirdiklerini kaydeden Nazan Şimşek "Türkiye’nin 40 değişik ilinde aynı anda bu filmler izlenmektedir. Seçki çok güzel, filmler çok güzel. Gençlerin heyecanı ve desteği de çok iyi."diye konuştu.

“Hepimizin Hayat Öyküsü Birbirine Benziyor”

Film Festivalinin konuğu olarak gösterime katılan “Yüzleşme” filminin oyuncusu  Mukadder Cankoçak da film gösteriminin ardından izleyicilerle bir söyleşi yaptı.

Filmle ilgili düşüncelerini paylaşan oyuncu Mukadder Cankoçak  “Hepimiz bir araya geldik, birbirimize destek olduk, sevgimizi çoğalttık. Hepimizin hayat öyküsü birbirine benziyor. Benim hayatım da bu filmde yer alıyor. Hastalıkla mücadelem bu filmde anlatılmıştır” dedi.

İki gün süren festival boyunca, izleyiciler yönetmenler ile canlı yayın yaparak sorularına yanıt alma fırsatı yakaladı.

Haber: Hidayet YILDIZ