MENU

OMÜ Mühendislik Çalıştayı Farklı Ulusal Aktörleri Buluşturdu
26 Şubat 2018, Pazartesi - 15:28
Güncelleme: 26 Şubat 2018, Pazartesi - 15:28
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü, ulusal katılımlı “Temel Makina Dinamiği Eğitimi Çalıştayı” düzenledi. Başta OMÜ Makina Mühendisliği Bölümü akademik kadrosu olmak üzere farklı üniversite ve kurumlardan gelen çok sayıda katılımcının yer aldığı çalıştay, Üniversitenin konukevinde gerçekleştirildi.

Çalıştay Düzenleme Komitesi; OMÜ öğretim üyeleri Yrd. Doç Dr. Nurdan Bilgin, Doç. Dr. Hakan Özcan, Doç. Dr. Mustafa Özbey ve araştırma görevlileri Mehmet Korkunç ve Onur Yontar’dan oluşurken; Mühendislik Fakültesi Yönetimi, Makina Mühendisliği Bölümünün tüm öğretim üyeleri, Proje Ofisi ve Makina Teorisi Derneği de vermiş oldukları destekle çalıştayın başarılı ve verimli geçmesine katkı sağladılar.

Temel Makine Dinamiği Eğitimi Bütün Yönleriyle Ele Alındı

Çalıştayın açılış konuşması Prof. Dr. Erdem Koç tarafından yapıldı. Ardından ODTÜ Makina Mühendisliği öğretim üyeleri Prof. Dr. Eres Söylemez, Prof. Dr. M. Kemal Özgören ve Prof. Dr. Turgut Tümer çalıştay kapsamında; “Mekanizmalarda Serbestlik Derecesi ve Döngü Denklemleri”, “Mekanizmalarda Excel Uygulamaları”, “Kinematik Etki Katsayıları”, “Hız ve İvme Analizi”, “Statik ve Dinamik Kuvvet Analizi”, “Tek Serbestlik Dereceli Makinaların Hareket Denklemi”, “Eyleticiler”, “Elektrik Motorları”, “Hareket Denkleminin Sayısal Çözümü”, “Sakınımsal (Konservatif) Sistemlerde Hareket Denkleminin Analitik Çözümü ve Sürekli Rejimde Volan Hesabı”, “Dönel Makinalarda (rotorlar) Dengeleme” ve “Mekanizmalarda Statik Dengeleme”  konularını katılımcılarla paylaştı.

Farklı üniversiteler ile TÜBİTAK-SAGE, Aselsan ve Roketsan’dan Yoğun Katılım

Atatürk, Ankara, Yıldırım Beyazıt, Cumhuriyet, Erciyes, Fırat, Gaziosmanpaşa, Gümüşhane, Türk Hava Kurumu Üniversiteleri ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünün iştirak ettiği çalıştayın katılımcı kadrosu; ayrıca ulusal savunma sanayinin önemli kuruluşlarından TÜBİTAK-SAGE (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu – Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü), Roketsan ve Aselsan’dan geniş bir mühendis ekibiyle de zenginleşti. Çalıştayda sınırlı sayıda olmak üzere ulusal makina üretimi yapan firmalara da katılım olanağı sağlanırken katılımcılar arasındaki iş birliği potansiyelleri masaya yatırıldı.

Çalıştayın organizasyonunda Makina Bilişim Topluluğundan 7 öğrenci de görev aldı ve öğrenciler hem dersleri takip etme hem de gelecekteki meslektaşlarıyla tanışma fırsatını yakaladılar. 5 gün süren çalıştayın içeriğindeki sosyal faaliyetler, katılımcıların kaynaşmasına vesile olurken bu kapsamda yapılan kent gezisinde; Bandırma Vapuru ve Kent Müzesi gezildi. Katılımcılar hem aldıkları eğitimden hem de OMÜ’nün konukseverliğinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Çalıştay sonucunda OMÜ Makine Bilişim Topluluğu ileriye yönelik iki bağımsız etkinliğin sözünü de aldı. Bu çerçevede EXCEL ile Mekanizma Tekniği konusunda önümüzdeki Nisan ayında Prof. Dr. Eres Söylemez ders vermek üzere davet edildi. Ayrıca bilgisayar yazılımı ve mekanik sistemleri simülasyonu olan ADAMS konusunda da bir eğitim verilmesi öngörüldü. 

OMÜ Mühendislik Fakültesi; çalıştaya olan sporsorluklarından dolayı da Bias Firması ve Samsun Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini bildirdiler.

X
Secure Login

This login is SSL protected