MENU

GCIP 2016 Başlıyor
28 Mart 2016, Pazartesi - 00:00
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 11:32
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Birleşmiş Milletler Sınai ve Kalkınma Teşkilatı (UNIDO), Küresel Çevre Fonu (GEF) ve The Cleantech Open ile birlikte “enerji ve çevre” konusunda girişimci iş fikirlerinin desteklendiği ve yarıştığı uluslararası program, Türkiye’de 3. senesinde girişimcileri desteklemeye devam ediyor. 

“Temiz Teknoloji iş fikirlerini arıyor, kaynak sağlıyor ve hayata geçirebilmek için birlikte çalışıyoruz" yaklaşımı ile Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 7 ülkede sürmekte olan ve sürdürülebilir teknolojiler geliştiren girişimcileri desteklemeyi hedefleyen programda başta Eğitim ve Mentorluk destekleri olmak üzere, Tanıtım ve Sermayeye Ulaşım kilit aktiviteleri ile ülkemizdeki girişimler destekleniyor. 

GCIP Türkiye, kamu ve özel sektör destekli yürütülmekte olan çok sayıda girişimcilik programı içinde 2014 yılından bugüne oluşturduğu çeşitli iş birlikleri ve girişimcilik ekosistemine yaptığı katkılarla öne çıkıyor. 
Paydaşları arasında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Kalkınma Bakanlığı, KOSGEB ve TTGV’nin yer almaktadır. 


Yarışma Fikri Olan Herkese Açık

Türkiye’de TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) koordine ettiği programa, bu yıl geçen yılki kategoriler olan “Yenilenebilir Enerji”, “Enerji Verimliliği”, “Atıktan Enerji Üretim” ve “Su Verimliliği” ne ilaveten “Yeşil Binalar” kategorisi dâhil edilmiştir. Yarışmaya, bu kategorilerinde faaliyet gösteren tüm KOBİ’lerin yanında, bu alanda yeni bir fikri olan, bir ürün geliştirmeye çalışan ve/veya geliştirdiği ürünü pazara ulaştırmaya çalışan tüm girişimciler, öğrenciler, araştırmacılar ve akademisyenler başvurabilecek.


Başvuru Aşaması ve Katılımcı Profili

Başvurular 21 Mart- 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında kabul edilecek. TÜBİTAK’ın ev sahipliği ve liderliğiyle organize edilen panellerde akademisyen, iş dünyası temsilcisi, yatırımcı ve seri girişimcilerden oluşan uzmanlar tarafından değerlendirilecek, programa devam etmeye uygun bulunan projeler seçilecek ve yarı finalistler27 Mayıs 2016 tarihinde ilan edilecek.

GCIP’ye başvuracakların en az iki kişiden oluşan bir takım kurması ve girişimci takım üyelerinden en az birisinin Türk vatandaşı olması ve/veya Türkiye’de bir ikamete sahip olması yeterlidir. GCIP-2014 ve 2015 programlarında ödül alan finalistler tekrar programa yarışmacı olarak başvuru yapamayacaklar. Ancak ödül almayan katılımcılar tekrar başvuru yapabilecekler.


GCIP Girişim Hızlandırma Süreci

- Destekler

- Girişimcilik Ulusal Akademisi ve Eğitim Desteği

- Mentorluk ve Sürekli Danışmanlık Desteği

 



Program Finali ve Ödüller

Program sonunda birinci seçilen takım 50.000 TL olan Ulusal Birincilik Ödülünü, ikinci seçilen takım 25.000 TL İkincilik Ödülünü almaya ve Silikon Vadisi’nde senede bir kez gerçekleşen Global Forum’da ülkemizi projeleri ile temsil etmeye hak kazanacaklar. Aynı zamanda Global Forum’un sunduğu küresel yatırımcılar, iş çevreleri ve uluslararası mentorlar ile tanışma ve küresel platformda diğer ülke birinci ve ikincileri ile yarışma fırsatını da yakalıyacaklar.

X
Secure Login

This login is SSL protected