16 Erasmus Öğrencisi OMÜ ile Tanıştı
19 Şubat 2018, Pazartesi - 16:59
Güncelleme: 20 Şubat 2018, Salı - 09:42

2017-2018 Bahar yarıyılı Erasmus+Değişim Programı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ailesine katılan 16 uluslararası öğrenciye oryantasyon programı düzenlendi.

OMTEL Otel’de gerçekleşen oryantasyonu, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Uluslararası Öğrenci Ofisi’nden Erasmus Gelen Öğrenci Sorumlusu Betül Yıldırım verdi. Yıldırım; İspanya, Almanya, Rusya, Yunanistan, Ukrayna ve Litvanya’dan gelen öğrencilere, Samsun’u ve OMÜ’yü tüm yönleriyle tanıttığı bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilere kampüs ve tüm fakülteler hakkında bilgi veren Yıldırım onların kendine yönelttiği soruları da tek tek yanıtladı.

Sunum sonrası OMTEL Otel’de hep birlikte yemek yiyip, sohbet eden uluslararası öğrenciler ve Uluslararası Öğrenci Ofisi sorumluları daha sonra kampüs turu yaparak fakülteleri yakından görme şansı buldular.

Şehir gezisine de çıkarılan öğrenciler Amisos Tepesi ve Amisos Köyü’nü gezdiler. Hep birlikte keyifli bir gün geçiren öğrenciler son olarak Kent Müzesi’ni ziyaret ederek şehrin geçmişine ve bugününe de tanıklık etmiş oldular.