GSF’de 40 Sanatçıdan 40 Eser
16 Şubat 2018, Cuma - 20:01
Güncelleme: 17 Şubat 2018, Cumartesi - 13:54

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik-Cam Bölümü tarafından açılan ve 40 sanatçının 40 eserinden oluşan Karma-Seramik Cam Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden ve OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin eserlerinden oluşan sergiye OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi ev sahipliği yaptı. Seramik ve cam sanatının buluşmasından doğan el emeği göz nuru çalışmalar sanatseverlerin takdirini kazandı.

Serginin açılışında konuşan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, farklı üniversitelerden sanatçıları OMÜ'de ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirterek bütün katılımcılara şükranlarını sundu. Konuşmanın ardından kurdele kesilerek sergideki eserler incelendi.

Açılışa; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, sergideki eserleriyle yaratıcılıklarını sergileyen Yaşar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Lale Dilbaş, Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yasemin Varol, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Buket Acartürk, Ordu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Funda Altın, Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oya Yüksel, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

16 Şubat-2 Mart tarihleri arasında açık olacak sergideki özgün eserler sanatseverleri bekliyor.