Gönül Dostu Şener Öğrencilerle Buluştu
16 Şubat 2018, Cuma - 17:15
Güncelleme: 17 Şubat 2018, Cumartesi - 14:53

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu, düzenlediği "Asosyal Olma Sosyal Ol" konulu söyleşide, "Türkiye'yi Uyandıran Adam "ve "Gönül Dostu Şener" lakaplarıyla tanınan radyocu Şener Duran'ı konuk etti.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye; Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sermin Elevli başta olmak üzere akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

30 yıllık meslek hayatındaki çalışmalarını ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşan Şener Duran, "1990 yılında yayına başladığım ilk radyom Metropol FM'di. Daha sonra birçok radyoda yayın yaptıktan sonra 1993 yılında Kral FM'e yayın sorumlusu olarak transfer oldum. Hem Kral FM hem de Kral TV'de program yaptım. Ancak artık yayın sorumluluğunu bıraktım sadece Kral FM'de yayıncılık yapıyorum." dedi.

Radyoculuk mesleği hakkında merak edilenleri ve sosyal medya kullanımı hakkındaki izlenimlerini de aktaran Şener Duran, radyoculuğun yanı sıra televizyonculuk deneyimi olduğunu da dile getirdi. Duran, Kral TV'de yaptığı programla Türkiye'nin ilk VJ'i unvanına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Mesleğinden dolayı, günlük hayatta yaşadığı ilginç olaylardan da bahseden Şener Duran "Yüzden tanınmasam da insanların beni sesimden tanımasından mutlu oluyorum. İnsanların sizi sesinizden tanıması çok güzel bir şey." diye konuştu.

Söyleşi sonunda Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu temsilcileri ünlü radyocuya çiçek takdim ederek paylaştığı tecrübeler için teşekkür etti.