Bahar Döneminin İlk Açık Kapısı
13 Şubat 2018, Salı - 18:58
Güncelleme: 13 Şubat 2018, Salı - 20:43

Üniversite üst yönetimince uygulamaya konulan, öğrenciler ve akademik-idari personel ile üst düzeyde iletişim kurulmasını amaçlayan ve yaklaşık 1 buçuk yıldır devam eden “açık kapı günü” etkinliği; Üniversitenin saydam yönetim anlayışı ve kurumsal kültürünün gelişimine hizmet etmeye devam ediyor.

Yarıyıl tatilinin ardından Rektörlük makamında bahar döneminin ilk konuklarını ağırlayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, yönetime geldikleri günden bu yana kayda değer yol aldıklarını, yükseköğretimdeki küresel rekabet ortamında görünür olmak ve fark yaratmak için kaliteli eğitim anlayışı doğrultusunda öğrencileri doğru bilgi ve araçlarla donatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Günümüzde ihtiyaçların, teknolojinin ve dünyanın hızla değiştiğini ifade eden Rektör Bilgiç, bu değişimin eğitime de yansıdığını ve bu sürece de ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak belirledikleri stratejiler ve kalite odaklı eğitim yaklaşımıyla bu dönüşümün içerisinde yer alacaklarını sözlerine ekledi.

“Açık kapı günü”ne katılan konuklar ise bu uygulamanın üniversitenin mevcut ve geleceğe dönük hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sunduğuna işaret ederken yönetimle yüz yüze görüşüp talep, sorun ve önerilerini iletmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Yoğun bir katılımın olduğu “açık kapı günü”nde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinden Fatih Avcı, organizatörü olduğu ve üniversite öğrencilerinin emekleriyle geçtiğimiz Ekim ayında Samsun’da açılan “70 İlin Yöresel Ürünleri Fuarı”na yönelik ilgiyi cep telefonu görüntüleri eşliğinde Rektör Bilgiç ile paylaştı.

Açık kapı günü iyi niyet ve temennilerle sona erdi.