OMÜ’lü Öğrencilerin Organ Bağışı Duyarlılığı
13 Şubat 2018, Salı - 11:50
Güncelleme: 14 Şubat 2018, Çarşamba - 10:25

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri organ bağışı konusunda farkındalık ve duyarlılık oluşturmak adına etkinliklerde ve çalışmalarda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersine yönelik yapılan çalışmada 506 kişiyi organ bağışı gönüllüsü olarak sisteme kaydettirdi.

Geçen yıl da aynı uygulama ile 500 kişiyi sisteme kaydettirmeyi başaran öğrenciler organ bağışı konusunda Atakum ilçesinin Türkiye birincisi olmasına katkıda bulunmuşlardı.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Yalçın Taşmektepligil öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.