İmamoğlu, Eserleriyle Uzak Doğu’nun En Büyük Sanat Fuarında
01 Şubat 2018, Perşembe - 14:01
Güncelleme: 02 Şubat 2018, Cuma - 09:29

Singapur’da gerçekleştirilen ve Uzak Doğu’nun en büyük sanat fuarı olan “Art Stage”te Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülten İmamoğlu eserleriyle yer aldı.

25-28 Ocak 2018’de 8.'si gerçekleştirilen fuar, 25 Ocak tarihinde koleksiyonerlere ve sanat otoritelerine görkemli bir ön gösterim ile açıldı. Art Stage’e; Yayoi Kusama, Kazuo Shiraga gibi Avrupa ve Amerika’da da tanınan Uzak Doğu’nun güçlü sanatçılarının yanı sıra Ashley Bickerton, Manolo Valdes, Fernando Botero, Alexander Calder, Anselm Kiefer gibi önemli bazı global sanatçılar da eserleriyle katıldı.

38 farklı şehirden 80 galeri

Marina Bay Sands'teki Sands Expo and Convention Center'da düzenlenen Art Stage Singapur’a 38 farklı şehirden 80 galeri katıldı. OMÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Gülten İmamoğlu’nun eserleriyle OMÜ’yü temsil ettiği fuarda, İstanbul’dan sadece Mixer Art Gallery yer aldı. Prof. Dr. İmamoğlu fuarda, Singapore International Contemporary Art Society tarafından temsil edildi. Sanatseverlerin yoğun ilgisini toplayan fuarda İmamoğlu’nun ziyaretçileri arasında Türkiye’nin Singapur Büyükelçisi Murat Lütem ve eşi İdil Lütem de vardı.

Art Stage Hakkında

Art Stage, Güneydoğu Asya sanat dünyasının amiral gemisi olarak gösteriliyor. Art Basel’in de kurucusu olan ünlü sanat direktörü Lorenzo Rudolf tarafından kurulmuş olan ve yönetilen Art Stage; Güneydoğu Asya üzerinde doğrudan etkisi olan küresel, sosyal, kültürel, ekonomik ve politik konulara odaklı ve derinlemesine görüşler sunan sergiler ve bir dizi konferanslar, panellerden oluşan tematik bir program olarak dikkat çekiyor.