OMÜ Bir Yılda 454 Fidana Can Verdi
31 Ocak 2018, Çarşamba - 15:06
Güncelleme: 31 Ocak 2018, Çarşamba - 19:05

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in öncülüğüyle somut çevreci adımlar atan ve öncü uygulamaları yürürlüğe koyan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), çevre ve ağaç dostu politikalar doğrultusunda doğanın ve toplumun geleceğini ilgilendiren projelerle öne çıkıyor.

Doğa ve ağaç dostu bir üniversite

OMÜ, bu bağlamda öncülüğün kendisine yüklediği sorumluluk dâhilinde; daha yeşil ve doğa dostu bir kampüs yaratmak için yaklaşık bir yıl önce hayata geçirdiği plaket sunma yerine “fidan sertifikası” uygulamasıyla kampüste hareketlilik sağladı. Şu ana kadar 454 fidana can veren OMÜ, bu uygulamasıyla bir taraftan insana ve gelecek nesle farkındalık ve sorumluluk kazandırmayı hedeflerken öte yandan bu uygulamayı sürdürülebilir kılmayı ve tüm sosyal paydaşlarının da gönüllü katılımını yaygınlaştırmayı amaç ediniyor.

Fidanlar çevre bilincini geliştirmek için serpiliyor

OMÜ; çevre ve yeşillendirme faaliyetlerini bireye, topluma, tabiata ve gelecek kuşaklara karşı taşıdığı sorumluluk prensibiyle kurguluyor. Üniversite bu eksende toplumsal duyarlılığın ve çevre bilincinin arttırılması adına “fidan sertifikası” uygulamasını kurumsal ortaklarıyla tabana yaymayı kendine misyon olarak belirledi.

Üniversite üst yönetiminin başlattığı kurumsal değişim ve yenilenme çalışmalarına aynı zamanda dinamizm de katan “fidan sertifikası” uygulamasıyla başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere panel, seminer, çalıştay, konser, söyleşi vb. etkinlikler kapsamında Üniversiteye konuk olan siyasetçiler, akademisyenler, sanat ve medya dünyasının ünlüleri adına dikilen toplam 454 fidan, kampüsü Samsun’un en yeşil ve doğa dostu alanlarından biri hâline getirmeye devam edecek. Bununla birlikte OMÜ’ye konuk olmuş söz konusu kişiler, can verdikleri fidanların gelişimlerini konum bilgisiyle takip etme şansına da sahip.

Çevre ve doğa kirliliğinin, dünyada en büyük sorunlardan biri olarak karşımızda durduğu günümüzde OMÜ, toprakla buluşturduğu ve buluşturacağı nice fidanlarla hem doğayla kucaklaşıyor hem de örnek ve model oluşturan bu seferberliğiyle de herkesi geleceğe sahip çıkmaya çağırıyor.