OMÜ Samsun Sağlık Merkezi Yeni Ünitesi ile Daha da Büyüdü
23 Ocak 2018, Salı - 15:59
Güncelleme: 25 Ocak 2018, Perşembe - 15:51

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesine bağlı, kent merkezinde hizmet veren Samsun Sağlık Merkezi; hizmet yelpazesine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’ni de ekledi.

Samsun Sağlık Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nin açılışı; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Terzi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Kuru ile ünite yetkilisi doktorlar ve öğretim görevlileri tarafından yapıldı.

100 hasta kapasitesi ile hizmet verecek olan ünitenin, özellikle yaşlı vatandaşların yol külfetini azaltacağını vurgulayan Rektör Bilgiç, kapasitenin ihtiyaç durumunda geliştirilebileceğini dile getirdi.

“Kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti verildiğinden herkes emin olsun”

Konuşmasında öncelikli olarak Afrin’de devam eden harekâta değinen Rektör Bilgiç “Bizler ülkemize hizmet etmek için bu tür faaliyetleri yürütürken 4 gün önce Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Türkiye’yi tehdit eden yapılanmaya dur demek için Zeytin Dalı Harekâtı’na başladı. Bu operasyonda ordumuza muvaffakiyetler diliyorum, Allah yâr ve yardımcıları olsun. Bugün açacağımız üniteyle de özellikle yaşlı hastalarımızın kampüse kadarki uzun mesafeyi katetmelerinin önüne geçmiş olacağız. Bu hizmeti de Tıp Fakültemizin Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalının doktorları ve çalışanları eliyle yürütmekteyiz. Burada verilen hizmetler vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşmasında inşallah yararlı olacak. Kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti verildiğinden bütün vatandaşlarımız emin olabilir. Emeği geçen ve şu anda hizmet veren herkese çok teşekkür ediyoruz, hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Rektör Bilgiç ve beraberindeki heyet Sağlık Merkezi’nin diğer ünitelerini gezerek incelemelerde bulundu. Rektör Bilgiç ayrıca hasta ve yakınlarıyla bir süre sohbet ederek onlara acil şifa ve geçmiş olsun temennilerini iletti.

Yakında ve yerinde hizmet

Kardiyoloji, Dâhiliye, Diş, Dil ve Konuşma Terapisi Üniteleri’nin ardından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi ile de hizmet kapsamını genişleten OMÜ Samsun Sağlık Merkezi, “yakında ve yerinde hizmet” anlayışı ve yaklaşımıyla vatandaşların hizmetinde olmaya devam edecek.

Haber: Sinan Akdoğan

Fotoğraflar: Gökhan Çetin