İletişim Fakültesinden Otizm Projesine Destek
22 Ocak 2018, Pazartesi - 09:12
Güncelleme: 22 Ocak 2018, Pazartesi - 12:44

Çarşamba İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Atatürk İlkokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi tarafından hazırlanan "Otizm ve Sen" projesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Dekanlığı ve Öğrenci Temsilciliği desteği ve katkılarıyla ilk etkinliğini otizm sınıfında düzenledi.

İletişim Fakültesi Öğrenci Temsilciliği aracılığıyla gönüllü olarak seçilen öğrenciler etkinlikte, otizmli öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerine yardımcı olmak amacıyla renkli kartonların üzerlerine daha önceden seçilmiş nesne şekillerini çizmelerine ve çizilen şekilleri tekrar karton üzerinde yerleştirmelerine yardımcı oldu.

Projeyle ilgili bilgi veren Atatürk İlkokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi öğretmeni Nurten Yılmaz, hayata geçirdikleri proje ile toplum tarafından çok bilinmeyen ya da yanlış bilinen otizm hakkında toplumu bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında 4 farklı etkinliğin daha düzenleneceğini kaydeden Nurten Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bulunduğumuz Çarşamba İlçesi yüksek bir bu nüfus oranına sahip. Ancak otizm hakkında ilçede yaşayanların ya bilgisi yok ya da yanlış bir bilgi olarak psikiyatrik bir hastalık olarak bilinmekte. Okulumuzdaki 4 otizmli öğrenci, kendilerine özel bir sınıfta eğitim ve öğretim görmekte. Bizler projeyi ilk nasıl yapabiliriz yahut nasıl faydalı olabiliriz diye düşündüğümüzde otizmli öğrencilerimizin toplumdaki yerlerini, etkileşimli uygulamalarla gerçekleştirebileceğimiz fikri oluştu. Bu hususta, OMÜ İletişim Fakültesi Dekanlığıyla iletişime geçtik, olumlu bir dönüş aldık ve akabinde İletişim Fakültesi Öğrenci Temsilciliğiyle etkinlikler için planlama yapmaya başladık. İlk etkinliğimiz çok güzel geçti. Bu konuda projemizi destekleyen Atatürk İlkokulu Müdürlüğü, OMÜ İletişim Fakültesi ve Öğrenci Temsilciliğine teşekkür ederim.”

İletişim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Onur Şen ise  projeye İletişim Fakültesi olarak dâhil olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek otizmli öğrencilerle vakit geçirmenin  İletişimcilere farklı bakış açısı kazandırdığını belirtti.