OMÜ Emeklilerini Yemekte Buluşturdu
05 Ocak 2018, Cuma - 22:28
Güncelleme: 25 Ocak 2018, Perşembe - 15:44

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ); emektarlarını düzenlediği “OMÜ Emekliler Günü”nünde bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında OMÜ'den emekli olan pek çok akademik ve idari personel, OMTEL Otel’de gerçekleşen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Geceye Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ile Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, akademisyenler, emekli OMÜ mensupları ve aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, 2010 yılından bu tarafa ara verilen bu özel günü yeniden hayata geçirerek OMÜ’de uzun yıllar çalışan ve 2010 yılından sonra emekli olan kişileri aynı mekânda bir araya getirmiş oldu. OMÜ emektarlarının büyük ilgi gösterdiği OMÜ Emekliler Günü'ne; 130'u emekli personel olmak üzere 300 kişi katıldı. Hatıraların paylaşıldığı ve hasretin giderildiği gece oldukça canlı ve duygu dolu anlara sahne oldu.

“Sizi ailemizin mensubu olarak hissediyoruz”

Sunuculuğunu Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç’in yaptığı gecede ev sahibi olarak Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç kısa bir konuşmayla misafirlerine seslendi. Rektör Prof. Dr. Bilgiç “OMÜ olarak biz bir aile, bir ekibiz ve hepimizin uyumlu bir şekilde, ortak amaç çerçevesinde çalışabilmesi çok önemli. Hem huzurlu olmak hem de ülkemize iyi hizmet edebilmek için elimizdeki bu fırsatı iyi değerlendirmek zorundayız. Bugün sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Çünkü birçok arkadaşımızı yıllar sonra yeniden görüyoruz. Biz sizi ailemizin birer mensubu olarak hissediyoruz. Siz bu çatı altında emekli oldunuz ve uzun yıllar OMÜ’ye hizmet verdiniz. Bu ailenin, bugün çalışmıyor olsanız da birer mensubu olarak dışarıdan bir gözle OMÜ hakkındaki görüş ve değerlendirmelerinizi ifade etmenizi istiyoruz. Belirtmeliyim ki, ben OMÜ mensubu olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Her kademeden çalışanımıza; işçisi, akademisyeni ve Üniversitemizi tercih eden öğrencimize kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Üniversitem ve çalışma arkadaşlarım adına bu geceye katılımınızdan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ederek bundan sonra da Emekliler Günü'nü kutlamaya devam edeceğimizi söylemek istiyorum. Bu sayede geçmişin hafızasını geleceğe taşımaya katkı sağlamayı umuyoruz.” dedi.

Gece boyunca süren yemeğe, OMÜ Devlet Konservatuvarı öğrencisi Atakan Karadeniz ve Orkestrası canlı performanslarıyla hareket kattı. Gecede aynı zamanda OMÜ Müzik Eğitimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Nida Saka'nın yan flüt; 3. sınıf öğrencisi Didem Korkmazcan'ın ise keman  performansları göz doldurdu. Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç yemek boyunca konuklarıyla teker teker ilgilenerek sohbet etti. Etkinlikte ayrıca, OMÜ'den emekli olan personelden bazıları da söz alarak bu buluşmayla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar ve Rektör Bilgiç'e bu güzel düşüncesinden dolayı memnuniyetlerini ve teşekkürlerini dile getirdiler.

Gecenin sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve fakülte dekanları; emekli personele tek tek kendi isimleriyle dikilmiş olan fidanların sertifikalarını sundu. Emekli personele ayrıca OMÜ’nün 2018 yılı için basılmış ajanda ve takvimleri de hediye edildi. Gecede yanı sıra, emekli personel Emekliler Günü için hazırlanan anı defterine duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Gece keyifli ve özlem dolu bir atmosferde son buldu.

HABER: Nehir GÜLER

FOTOĞRAFLAR: Gökhan ÇETİN