47. TÜBİTAK Samsun Bölge Ödülleri Verildi
25 Mart 2016, Cuma - 16:21
Güncelleme: 25 Mart 2016, Cuma - 16:21

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Samsun Bölgesi ortaöğretim öğrencilerinin başvurduğu 1325 proje içinden seçilerek, OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'nde üç gün boyunca sergilenen 100 projeden birinci, ikinci ve üçüncü olanlar OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde açıklandı.

Fizik, matematik, coğrafya, kimya, tarih gibi alanlarda dağıtılan ödüllere bu sene değerler ve teknolojik tasarım alanları da eklenerek toplam 11 alanda ödül verildi. İsimleri TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak tarafından açıklanan öğrenciler, ödüllerini OMÜ öğretim üyeleri ile il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin elinden aldılar.

Yarışma sonucu finale kalan 21 öğrencinin projeleri, Türkiye genelinde Ankara'da düzenlenecek final yarışmasında yarışacak.