Kuvâ-yi Milliye Destanı Sahnelendi
23 Mart 2016, Çarşamba - 00:00
Güncelleme: 24 Mart 2016, Perşembe - 09:32

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından "İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmed Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında OMÜ Atatürk Kültür Merkezinde "Kuvâ-yi Milliye Destanı" adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Sergilenen oyuna Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, akademisyenler ve çok sayıda izleyici katıldı.

İstiklâl Marşı'nın yazıldığı dönemin şartlarını ortaya koyan, Nazım Hikmet Ran'ın "Kuvâ-yi Milliye Destanı" adlı şiirinden esinlenilerek hazırlanan oyunun danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Şeyma Büyükkavas Kuran yaptı.

Program, oyunculara teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.