Öğrencilerden Fahreddin Paşa Protestosu
25 Aralık 2017, Pazartesi - 15:58
Güncelleme: 25 Aralık 2017, Pazartesi - 15:58

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı’nın Medine müdafisi Fahreddin Paşa hakkındaki tepki çeken paylaşımı, AK Parti Samsun Gençlik Kolları Üniversite Teşkilatı tarafından da protesto edildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasında bir araya gelen Üniversite Teşkilatına mensup öğrenciler, BAE Dışişleri Bakanı’nın Fahreddin Paşa’ya yönelik sarf ettiği sözleri kınayarak basın açıklamasında bulundu.

Fakülte önünde, öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından yapılan basın açıklamasında “Birlik ve beraberliğimizi en yakından hissetmemiz ve hissettirmemiz gereken bu günlerde, içeriden ve dışarıdan içimize nifak tohumları ekmek isteyen şer güçlerinin oyunlarına gelmemek, değerlerimize ve kutsallarımıza sahip çıkmak için, ayağa kalkmak için Medine müdafisi Fahreddin Paşa’nın yeminini iyi anlamak ve bütün maneviyatı ile özümüze bağlamak gerekmektedir.” denildi.

Basın açıklamasında Fahreddin Paşa’nın, Medine’yi savunurken etmiş olduğu yemin de okunurken “Yemininde Mehmetçiğe seslenen, Resulüne olan sevgisini yineleyen Medine müdafisi Fahreddin Paşa için; BAE Dışişleri Bakanı’nın yaptığı çarpıtma, yalan, kin, nefret ve tarihe ihanet dolu paylaşımını şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi hedef alan bu tarz paylaşımların ne milletimiz ne de bölge halkları nezdinde hiçbir değerinin ve karşılığının olmadığı bilinmelidir. Biz millet olarak Fahreddin Paşa’ya sahip çıkacağız. Fahreddin Paşa bizim gururumuzdur, onurumuzdur, değerimizdir.” sözlerine yer verildi.

Basın açıklamasına “Gönlü Medine ve İslam aşkıyla dolu olan bu şanlı askere, Çöl Kaplanı’na selam olsun.” şeklinde son verilirken Üniversite Teşkilatı üyeleri birlik ve beraberlik temennisinde bulundu.