Ortaokul Öğrencilerine Kısa Oyunlarla İngilizce Öğrettiler
22 Aralık 2017, Cuma - 14:53
Güncelleme: 22 Aralık 2017, Cuma - 18:33

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, Samsun Bayındır Ortaokulu Müdürü Hakkı Atasever’in davetlisi olarak bulundukları okulda 5. sınıf hazırlık sınıfı öğrencilerine oyunlarla İngilizce eğitimi verdiler. Ortaokul öğrencilerinin büyük beğenisini kazanan “Oyunlarla Sesletim”  etkinliği, Milli Eğitim Bakanlığının 2017-2018 eğitim-öğretim yılında başlattığı 5. sınıflarda İngilizce hazırlık sınıfları oluşturması yönündeki uygulamasına destek amacıyla düzenlendi.

"Eğlenerek öğrenmek sesletimi kolaylaştırıyor"

Hazırlık eğitiminde ses eğitiminin önemi ve sesletim sorunlarını çözmek amacıyla hazırlanan İngilizce kısa oyunlarda, Türkçe benzer sesler ile karıştırılabilecek seslerin öğretimi, anlamlı bağlamlar, jest, mimik ve beden hareketleriyle öğrencilere sunuldu. Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nalan Kızıltan “Eğlenerek öğrenmek İngilizce seslerin sesletimini kolaylaştırıyor. Sesletim çalışmaları sadece yabancı dil eğitiminde değil anadil eğitiminde de önemli.” dedi.

Fakülte-okul iş birliği kapsamında düzenlenen eğitim kapsamında gerek İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı'nda öğrenim gören aday öğretmenler gerekse İngilizce hazırlık eğitimi alan 5. sınıf öğrencileri bu anlamlı ve eğlenceli “Oyunlarla Sesletim”  etkinliklerinden karşılıklı olarak yararlandı.