"İş’te Samsun" Yeni Konuklarla Devam Ediyor
21 Aralık 2017, Perşembe - 14:17
Güncelleme: 21 Aralık 2017, Perşembe - 20:16

Üniversite-sanayi-sektör aktörlerinin buluşmasına zemin hazırlayan, bu doğrultuda Samsun’da geliştirilecek iş ve güç birliği neticesinde bir sanayi kültürünün ortaya çıkmasını hedefleyen ve dolayısıyla bunun kente yansımalarının tartışılıp ele alındığı “İş’te Samsun” adlı programın üçüncüsü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Lovelet Sahne ortaklığında Haberaks TV’de ekranlara geldi.

Yapımcılığı ve sunuculuğunu Sinan Sallabaş’ın üstlendiği program bu hafta, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri olan Ulusoy Un’un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy ile OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir’i ağırlarken çoğunluğunu Ziraat Fakültesi öğrencileri olmak üzere üniversitenin diğer fakültelerinden öğrenciler de İş’te Samsun programına yoğun ilgi gösterdi.

Programa ayrıca OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu ile Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Münir Anıl ve davetliler katıldı.

“Mesleğinizi sevin”

Konukların, öz yaşam öykülerinden ilgi çekici anekdotları salonu dolduran gençlerle paylaştığı programda, Ulusoy Un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy tecrübelerini aktarıp gençlerin gelecekle ilgili vizyonlarını tartıştı. Özellikle gençlerin mesleklerini sevmelerini ve kendilerine farkındalık oluşturacak özelliklerini geliştirmelerini tavsiye etti.

“Topluma önderlik etmeliyiz”

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir ise üniversite-şehir buluşmasının önemi ve üniversitenin topluma önderlik yapmasının gerekliliği üzerinde durarak gençlerden, gelecek hayal ve hedeflerini canlı ve büyük tutmalarını istedi. Dekan Prof. Dr. Demir Ziraat Fakültesi olarak ülkenin kalkınması ve üst seviyelere çıkması adına bu mücadeleyi yeni bir perspektifle sürdürüp azim ve kararlılıktan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Program üniversiteli gençlerden gelen sorularla etkileşimli şekilde devam ederken Prof. Dr. Demir, gençlere hayat felsefeleri konusunda telkinlerde bulunarak çırak olmadan ustalığa, usta olmadan amirliğe heveslenmemeleri, bulundukları konumda en iyiyi yapmaları ve mesleklerini tutkuyla sürdürmeleri çağrısında bulundu.

Haber ve Fotoğraflar: Sinan Akdoğan