2017 Yılı Son Hizmet İçi Eğitim Programı
21 Aralık 2017, Perşembe - 12:05
Güncelleme: 21 Aralık 2017, Perşembe - 12:05

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlük Personel Daire Başkanlığının düzenlediği “Arşiv Yönetmeliği ve Uygulama Örnekleri ile Standart Dosya Planı ve Uygulama Örnekleri” konulu 2017 yılı son hizmet içi eğitim programı, Atatürk Kongre Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi.

Üniversite için önem arz eden söz konusu eğitimde, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünden Uzman Hülya Gönül hazırladığı sunum ile bilgilerini aktararak değerlendirmelerde bulundu. AKM Pembe Salon’da gerçekleşen hizmet içi eğitim programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, daire başkanları ile üniversite personeli katıldı.

Uzman Hülya Gönül yapmış olduğu sunumda eğitimin amacını; Üniversitede bulunan arşiv malzemelerinin tespiti, bu malzemelerin hangi desimal dosyalama sistemi ile hangi standartlarda saklanacağı, bu malzemelerin herhangi bir kayba uğramadan gerekli şartlar altında korunması, lüzum görülmeyen malzemelerin ayıklanma ve imhasının yapılması, tespit edilen arşiv malzemelerinin ise devlet ve milletin hizmetinde kullanılması ve muhafazasının sağlanması olarak özetledi.

Müdürlük görevlisi Hülya Gönül hizmet içi eğitimde bununla birlikte elektronik arşivleme yöntemleri gibi yeni güncel konuları da katılımcılarla paylaştı.

Uzman Hülya Gönül’ün sunumunun ardından söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise bu eğitim ile üniversitemizde arşiv uygulamalarında en üst kaliteyi yakalamayı hedeflediklerini vurgulayarak sunmuş olduğu değerli bilgilerden ötürü konuk Hülya Gönül’e teşekkür etti.

Eğitim sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Uzman Hülya Gönül’e teşekkür belgesi takdim etti.

HABER ve FOTOĞRAFLAR:Hüseyin TEMİZ