Sinema İletişim'de Hayat Buldu
21 Aralık 2017, Perşembe - 11:27
Güncelleme: 21 Aralık 2017, Perşembe - 12:16

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sine-Düş Topluluğu, İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda ‘’Sahnelerden Günümüze: Karakterini Seç Aramıza Katıl’’ adlı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sine-Düş Topluluğu danışmanları Yrd. Doç. Dr. Filiz Erdoğan ve Arş. Gör. Uğur Kılınç’ın katkılarıyla düzenlenen etkinlikte İletişim Fakültesi öğrencileri, beyazperdede izlenen, sinemaseverlerin hayatında iz bırakan sahneleri canlandırarak izleyicilere tekrar yaşattı. Yeşilçam'dan, geleneksel kültürümüzün bir parçası orta oyunundan ve kült filmlerden oluşan 11 sahne, öğrencilerin performansıyla hayat buldu.

"Sinema büyüleme sanatıdır"

Açılışta konuşan Sine-Düş Topluluğu akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Filiz Erdoğan Tuğran, sinemanın 102. yıl dönümü anısına düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini sunarak “Sinema bir büyüleme sanatıdır. Hareketli resim 1800’lü yılların başından itibaren keşfedilmişken sinemanın seyirciyle buluştuğu tarih 28 Aralık 1895 gününe sabitlenmiştir. Fakültemizde Sine-Düş Topluluğunun düzenlediği bu etkinlikte, sizlerle bu anı birlikte tecrübe etmek istedik. Hepiniz etkinliğimize hoşgeldiniz.’’ dedi.

"Kült ve sevilen filmlerden sahneler canlandırıldı"

Etkinlikte; “Hacivat-Karagöz-Zenne” gösterisi , sessiz sinemanın ustası “Charlie Chaplin”in filminden bir sahne, “Crush”, “Olağan Şüpheliler”, “Alacakaranlık”,  “Cinnet”, “ Neşeli Günler”,  “Karate Kid”, “Deliha”, “Sevmek Zamanı” filmlerinden birer sahne ve “Vatanım Sensin”  dizisinde Misakı Milli’nin kabulü sahnesi canlandırıldı. Büyük bir görsel şölenin yaşandığı etkinlikle İletişim Fakültesi bir kez daha renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

"Sinema’nın doğum gününü kutluyoruz"

Kapanış konuşması yapan Arş. Gör. Uğur Kılınç ise ‘’Hepinizin bildiği üzere 28 Aralık’ta sinemanın doğum gününü kutluyoruz. Fakültemizde oyunculuk dersi olmamasına rağmen kulübümüz öğrencilerinin performans sanatına dayalı bir etkinliğin üstesinden gelmesi gurur duymamız gereken bir noktadır. Sine-Düş olarak etkinliklerimizi disiplinlerarası ve sanatsal bir bakışla yapmaya devam ediyor ve sinefil kimliğimizi akademik bilgilerimizle birleştirerek üretimler yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

Etkinlik, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Haber: Yiğiter Ayberk Çakır - Açelya Kaynar