“Girişimci Risk Almalı ve Fırsatları Kovalamalı”
21 Aralık 2017, Perşembe - 11:05
Güncelleme: 22 Aralık 2017, Cuma - 10:26

OMÜ Ziraat Fakültesi ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliğinde gerçekleştirilen “DOKAP Bölgesi Tarım Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi”nin açılış töreni Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Konferans Salonu’nda yapıldı. Aynı zamanda proje kapsamında OMÜ Ziraat Fakültesinde Ön Kuluçka Merkezi de açıldı.

Açılış törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, proje yürütücüsü Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, akademisyenler, öğrenciler, sektör yetkilileri ve çalışanları katıldı.

Projenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kürşat Demiryürek projenin amacından bahsederken OMÜ Ziraat Fakültesi bünyesinde öğrenciler, akademisyenler, araştırmacılar ve mezunlara girişimcilik üzerine verilmiş ve verilecek olan eğitimler ve olgunlaştırma faaliyetleri hakkında bilgi verdi. DOKAP Kuluçka Merkezi’nin kuluçka konusunda araştırma yapan öğrencileri destekleyeceğini kaydeden Prof. Dr. Demiryürek, öğrencilerden projeleri iyi olanların seçilerek TEKNOPARK tarafından destekleneceğini ve iyi fikirlerin ticarileştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

“Açılan Kuluçka Merkezi Fikir Merkezi Gibi Çalışacak”

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir de konuşmasında Fakültelerini girişimciliğin merkezi hâline getirmek istediklerini ve halkla bütünleşmeyi amaçladıklarını vurgulayarak “Proje kapsamında bugün açtığımız Kuluçka Merkezi’nde kuluçka konusunda girişimcilerle buluşacağız. Orası bir fikir merkezi gibi çalışacak. Çiftçilerimiz, öğrencilerimiz, mühendislerimiz ve vatandaşlarımız orada bir araya gelerek sektörle ilgili projelerini paylaşacak. Bu merkez bölgemiz için çok önemli bir görevi yerine getirecek.” dedi.

“İyi bir fikriniz varsa gelişmiş ülkelerin önüne bile geçebilirsiniz”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan da yeni açılan Kuluçka Merkezi’ni de baz alarak iyi fikirlerin ülkeleri üst noktalara taşıdığını söyledi. Rektör Yardımcısı Ceyhan “İyi bir fikriniz varsa ve bu fikir topluma fayda sağlayacaksa bu fikir sayesinde gelişmiş ülkelerin önüne bile geçebilirsiniz. Son yıllarda Türkiye’de de bu konuda güzel gelişmeler oluyor. İyi fikirler hem altyapı hem maddi açıdan destekleniyor.” diye konuştu.

“Girişimci çok hızlı düşünmelidir”

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise girişimciliğin öneminin altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi: “Milletimiz girişimci olmasaydı Orta Asya’dan buraya kadar gelemezdi. Dolayısıyla Türklerde girişimcilik çok eskilere dayanıyor. Girişimci olmak için risk almak ve fırsatları kovalamak gerekiyor. ‘Fırsat yağmur gibidir’ derler. Eğer yağmur yağdığı anda tasını uzatmazsan o yağmur yağar gider. Bir girişimci çok hızlı düşünmelidir. En zor şartlar altında karar alarak hayata geçirmek mecburiyetindedir. Dolayısıyla girişimci eskinin yerine yeniyi getirdiği için geleneksele bağlı olanların direncini kırmak zorundadır.“

OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri Ziraat Fakültesini tanıdı

Proje tanıtımı öncesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Dekan Prof. Dr. Yusuf Demir ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek OMÜ Vakfı Kolejinde okuyan öğrencilerin ziyaretlerini de kabul ederek öğrencilerin Ziraat Fakültesi ve ziraatçilik üzerine sordukları soruları yanıtladı. Öğrenciler daha sonra Fakülteye ait seraları da gezerek zirai uygulamaları yerinde görme fırsatı da buldu.

HABER: Nehir GÜLER

FOTOĞRAF: Halit GÜLERYÜZ