Dönem Sonu Koro Konseri Beğeniyle İzlendi
21 Aralık 2017, Perşembe - 09:10
Güncelleme: 21 Aralık 2017, Perşembe - 11:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 3. ve 4. Sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Sonat Coşkuner yönetiminde “Dönem Sonu Koro Konseri” verdi.

Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen konsere; akademisyenler, öğrenciler ve üniversite dışından misafirler katıldı.

Arş. Gör. Yunus Utkan Özdemir’in piyanosuyla eşlik ettiği, coşku ve ilgiyle izlenen konserde; W. A. Mozart, F. Schubert, G. Verdi, T. Morley, G. Mamedov gibi bestecilerin özgün eserlerinin yanı sıra E. Tuğcular, N. Yıldız ve Y. Alper Varış’ın türkü düzenlemelerine yer verildi. “Mamaliye” isimli anonim esere izleyicilerin de eşlik ederek etkileşimli bir biçimde performans sergilediği konser büyük beğeni topladı.

Konser sonunda Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yakup Alper Varış, müziğin etkileyici gücünü yansıtmada toplu seslenme bakımından koroların öneminin çok büyük olduğunu vurgulayarak “Geleceğimizin teminatı olan müzik eğitimi ordumuzun neferleri müzik eğitimcisi adaylarımızın sergilemiş olduğu bu etkileyici ve güzel performans, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Anabilim dalımız gerek bilimsel gerekse sanatsal ürünleriyle, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma ve hatta onun da üstüne çıkma hedefi doğrultusunda durmaksızın çalışmalarına devam ediyor.” dedi.

Doç. Dr. Yakup Alper Varış, konsere katkıda bulunan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.