Bafra Turizm Fakültesi Yemekte Bir Araya Geldi
16 Aralık 2017, Cumartesi - 17:00
Güncelleme: 17 Aralık 2017, Pazar - 18:18

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi ve Bafra Belediyesi iş birliğinde düzenlenen öğle yemeği programı, öğrencilerin yoğun katılımıyla Bafra Öğretmenevi’nde gerçekleşti.

Bafra Turizm Fakültesi öğrencileri arasında birlik-beraberlik ve kaynaşmayı, aynı zamanda da Bafra’nın turizm değerlerinin paylaşılmasını amaçlayan programa; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, Bafra Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın, Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasin Keleş, öğretim üyeleri, Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ve kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı.

“Turizmi Bafra’nın gündemine getirdik”

Yemek öncesi yapılan konuşmalarda söz alan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ilçenin çok önemli turizm değerlerine ve potansiyeline sahip olduğunu belirterek bu alanda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve ajandalarında yine turizme dönük projeler olduğunu kaydetti. Turizmi Bafra’nın gündemine getirdiklerini vurgulayan Başkan Şahin “Biz önemli başlangıçlar yaparak turizmin çeşitliliğini sağladık. Balon gezileri, yamaç paraşütü, damak tatlarımız, tarihî eserlerimiz, kültür yolu, Bafra Kuş Cenneti, Tepen Deliği, barajlarımız, İkiztepe kazıları, Deniz Fenerimiz, Çetinkaya Köprüsü, Asara Kale ve Kral Mezarları, çeşmelerimiz, Büyük Cami gibi sayısız eserimiz ve potansiyellerimiz var. İki adet müzemiz oldu. Biz tüm bunları ilçemiz için çok önemsiyoruz. Turizmi 5 ana hedefimizden biri olarak ilan ettik. Kapıkaya Festivali’ni düzenledik. Müzemiz için kitapçık bastırarak çeşitli tanıtım araçlarını kullandık. Bafra nokulu, lokumu ve pidesini her yere ulaştırıyoruz. Turizm uzun soluklu bir alan. Biz bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizin her zaman yanındayız”

Bütün bu çalışmaları adım adım ileriye taşıma gayretinde olduklarına dikkat çeken Başkan Şahin, Bafra’da okuyan gençlerin kendi evlatları olduğunu belirterek devamında “Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi ve yarın ülkemizin dört bir tarafında nitelikli ve güzel hizmetlere imza atmaları en büyük temennimizdir. Daima gençliğin yanında olup onların taleplerine cevap vermeye çalışacağız. Bafra ekonomisini daha çok canlandırmak için turizme ihtiyacımız var. Bunun yansımalarını zaman içinde göreceğiz. Baframızı hep birlikte Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılına inşallah hep beraber hazırlayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Bugünlerde özellikle bir arada olmanın çok kıymetli olduğunu vurgulayan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın da “Samsunumuzun güzel ilçelerinden Bafra’da bulunmak ve burada görev alıp öğrencilerimizle bir arada olmak en temel gayelerimizden. Buluşmamıza vesile olan Öğrenci Konseyimize ve bizi her zaman destekleyen Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ise ülkemiz ve tüm mazlum coğrafyaların umudu olarak kendilerini çok iyi donatıp yetiştirmeleri gerektiğine işaret ederek şu sözlere yer verdi: "Türkiye’nin farklı bölgelerinden buralara gelmiş bulunmaktayız. Hatta yurt dışından öğrenciler de Turizm Fakültemizde eğitim görmekte. Yarın hepimiz eğitimimizden sonra gideceğimiz yörelerde bizden beklentileri olan insanlara bilgilerimizi aktaracağız. Bu güzel programı bizlere sağlayan saygıdeğer Belediye Başkanımıza, katılımlarından dolayı değerli Dekanımız Prof. Dr. Fatma Aydın ve Turizm Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Yasin Keleş ile çok değerli hocalarımıza, geleceğin teminatı öğrenci arkadaşlarıma şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”

Sonrasında müzik eşliğinde devam eden programda, öğrenciler birbirlerini daha yakından tanıma fırsatını bularak kendilerine bu imkânı sağlayan herkese şükranlarını sundular.