İletişim Öğrencileri Köy Okulunu Renklendirdi
15 Aralık 2017, Cuma - 18:43
Güncelleme: 15 Aralık 2017, Cuma - 18:43

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencileri “Sosyal Sorumluluk Projesi” dersi kapsamında Çarşamba Belediyesi ve İletişim Fakültesi Öğrenci Temsilciliği iş birliği ile Kızılot Burçin Uysal İlkokulu’nun çizimlerini ve boya işlerini gerçekleştirdi.

Düzenlenen etkinlikte Çarşamba’da bulunan Kızılot Köyü İlkokulu’nun iç ve dış duvarlarına renkli figürler çizildi. İlkokul öğrencileri ve projede gönüllü olarak yer alan İletişim Fakültesi öğrencilerinin eğlenceli anlar yaşadığı etkinlik kapsamında çeşitli çocuk oyunları oynandı ve trafik işaretleri ve levhaları da öğrencilere okul öğretmenleri ile birlikte tanıtıldı.

“Çocukların gülümsemesi her şeye bedeldi”

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ayrıca proje sahiplerinin emekleri ile çevre okullar ve kütüphanelerden toplanan kitaplar da Kızılot Burçin Uysal İlkokuluna umut oldu. Gönüllü öğrenciler okul kütüphanesinin açılışını aynı gün gerçekleştirdi.

Proje üyelerinden Esra Torun “Bu etkinliği üniversitedeki arkadaşlarımıza toplumsal sorumluluk bilinci kazandırmak ve böyle projelerin gerçekleşmesine örnek teşkil etmek için düzenledik. Bu bir ekip işidir. Sponsorluk çalışmaları ve etkinlik düzenlenmesi beni ve ekip arkadaşlarımı zorlasa da çocukların yüzündeki gülümsemeler her şeye bedeldi.” şeklinde konuştu.