Avrupa Gönüllü Hizmeti Toplantısı Yoğun ilgi Gördü
17 Mart 2016, Perşembe - 00:00
Güncelleme: 18 Mart 2016, Cuma - 16:04

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) ve Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Koordinatörlüğü’nün organize ettiği "Avrupa Gönüllü Hizmeti Tanıtım Toplantısı" yapıldı.

Avrupa Gönüllü Hizmeti Koordinatörlüğü ve OMÜ’lü öğrencilerin gönüllü olarak oluşturduğu Europan Voluntary Service (EVS) Samsun Grubunun hazırladığı toplantıya 550’nin üstünde kişi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan yaptı. Mennan, etkinliğin önemi ve katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve AGH’nin öğrencilere, Samsunlu gençlere kazandıracaklarına ilişkin düşüncelerini aktardı.

Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan ise Uluslararası gönüllü faaliyetlerinin kültürel alışveriş açısından önemine değinirken AGH Koordinatörlüğü’ne ve EVS Samsun grubundaki öğrencilere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

UİB Şube Müdürü ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Emine Bol Yazıcı da Erasmus+ Ofisi ve UİB olarak AGH Programı’nı sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.

OMU Uçak ve Uzay Mühendisliği öğrencisi ve EVS Samsun üyesi İbrahim Yıldız’ “Gönüllü Nedir” konulu sunumunu yaptı. Ardından, EVS Samsun Ekibinin hazırladığı "Gönüllülük ve AGH" konulu video konuklara izlettirildi.

Ayrıca Gençlik ve AGH Koordinatörü Nazan Şimşek de AGH hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Her anı interaktif şekilde hayata geçirilen toplantıya katılımcıların beklenilenin üstünde ilgi göstermesi ile güzel bir tempo yakaladıklarını söyleyen Nazan Şimşek, ekipteki öğrencilere çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Avrupa Gönüllü Hizmeti Programını, Samsun’daki yerel kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde, Samsun ve ilçelerindeki bütün gençlere duyurmak istediklerini de aktardı. Şimşek, OMÜ kampüslerinin dışına çıkacaklarının sinyalini verdi ve bir sonraki hedeflerinin OMÜ 19 Mayıs Ballıca Kampüsündeki öğrenciler olduğunu söyledi.

Toplantıya Toplum Gönüllüleri Vakfı İğne Deliği Merkezi’nden katılan Eurodesk noktası sorumlusu Sevcan Koç ise AGH hakkında yöneltilen sorulara Emine Bol Yazıcı; Nazan Şimşek ve EVS Samsun Ekibi ile birlikte cevap verdi.

Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Nedir?

Ulusal Ajansın sunduğu gençlik değişim programlarından birisidir. 17-30 yaşları arasındaki gençlerin, mezuniyet ve dil yeterliliğine bakılmaksızın, 1 yıla kadar Avrupa’da diledikleri bir ülkede gönüllü faaliyetlerde yer alarak yabancı dillerini geliştirebilmelerine ya da yepyeni bir dil öğrenebilmelerine, kültürlerarası iletişim becerilerini artırmalarına, hiç tanımadıkları yeni bir ortamda çalışabilme ve iletişim kurabilme stratejilerini öğrenebilmelerine ve bu sayede ülkeye döndüklerinde iş piyasasında seçeneklerini çeşitlendirebilmelerine olanak sağlar.

AGH, ücretsiz bir programdır. Başvuran gençlerden hiçbir ücret alınmaz. Gencin yol, konaklama, sağlık sigortası, yemek masrafları ve dil eğitimi Ulusal Ajanslar tarafından karşılandığı gibi kendisine belli bir miktar da cep harçlığı da verilir.

Avrupa Gönüllü Hizmetine giden bütün gençler Avrupa Komisyonu tarafından sigortalanır. Bu çok kapsamlı bir sigortadır; herhangi bir rahatsızlığınız esnasında gönüllünün masrafları bu sigorta kapsamında karşılanır.