Kapı Aktif İletişime Açık
05 Aralık 2017, Salı - 19:30
Güncelleme: 05 Aralık 2017, Salı - 19:30

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin kurumsal gelişim ve personel memnuniyetine yönelik, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç tarafından başlatılıp katılımcılık, şeffaflık, sürekli ve sağlıklı iletişim gibi temel değerleri öne çıkaran “açık kapı uygulaması”, Üniversitenin dönüşümüne hizmet etmeye devam ediyor.

Bu haftaki ziyaretçileri Rektörlük makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, gerçekleştirilen “açık kapı günü”nde akademisyen, idari personel ve öğrenciler başta olmak üzere tüm mensuplarla tek tek ilgilenirken kendisine iletilen konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Üniversite üst yönetimi olarak belirledikleri misyon ve hedefleri öncelediklerini vurgulayan Prof. Dr. Bilgiç, iş başına geldikten bu yana zamanı ve enerjilerini doğru kullanıp kayda değer yol aldıklarını dile getirdi. Rektör Bilgiç, bunları gerçekleştirirken de üniversite mensuplarından gelen fikir, öneri ve talepleri de dikkate aldıklarına işaret ederek temel gayelerinin Üniversiteyi daha ötelere götürmek olduğunu söyledi.

Üniversiteler arasında yaşanan rekabetin gerisinde kalmamak adına üniversite – sanayi iş birliği, projeler, AR-GE (Araştırma Geliştirme), üniversite bünyesindeki fakülte ve merkezlerin daha aktif hâle getirilmesi gibi hususlarda hassas davrandıklarını belirten Rektör Bilgiç, aynı zamanda kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de Samsun halkıyla bütünleşmeye özen gösterdiklerini kaydetti.

Üniversite üst yönetimiyle randevusuz buluşma fırsatını yakalayan üniversite mensupları da yeni yönetimle birlikte süregelen bu uygulamada görünür olmaktan ve üniversiteye katkı sağlayacak düşüncelerini paylaşmaktan oldukça memnun olduklarını dile getirerek Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e şükranlarını sundular.