İş Adamı ve Yazar Özkan İrman ile Söyleşi
05 Aralık 2017, Salı - 18:25
Güncelleme: 05 Aralık 2017, Salı - 21:58

İş adamı ve yazar Özkan İrman, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gençlerle buluştu.

“Bilmekle Başlar Her Şey” adlı söyleşi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ve Öğrenci Konseyinin katkılarıyla düzenlendi. Söyleşiye Dekan Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, akademisyenler ve kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı.

Sunuş  konuşmasını yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ‘’Hepimiz bu dünya içerisindeki sirkülasyonda hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu üniversitelerden mezun olurken ders dışında da sosyal bilgi ve birikimler kazanarak önümüzdeki yaşantımıza bir şeyler katmalıyız.‘’ diye konuştu ve programa katılanlara teşekkür etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan da bu tür programların öğrencilere sağladığı faydaya değinerek “Tecrübeler çoğu zaman çok ucuz paylaştığımız şeylerdir ama esasında çok pahalıdır. Çünkü bir ömür o tecrübeyi edinmek için feda edilir.’’ dedi. Prof. Dr. Doğan, Özkan İmran’ın kitaplarının, bu tecrübeleri anlatması yönünden çok kıymetli olduğunun altını çizerek yazarın kitabından şu sözleri paylaşarak konuşmasının sonlandırdı: ‘’Tüm yazılanlar tecrübeyle sabittir, buyurunuz.’’

Kısa sunuş konuşmalarının ardından söz alan iş adamı ve yazar Özkan İrman, çocukluk yıllarında yaşadıkları zorluklardan bugünlere nasıl geldiğini öğrencilere aktardı. Bursa’da doğan iş adamı Özkan İrman, çocukluğunda çalıştığı “Pirinç Hanı”nı, doğduğu yer olarak ifade etti. Üç tekerlekli arabasıyla köfte-ekmek satıcılığından iş adamlığına yükselişinin hikâyesini, kendisini ilgiyle dinleyen gençlerle paylaştı.

Çocukluğunu ‘’Mezeci Çırağı‘’ adıyla kitaba dönüştüren İrman ‘’En değerli şey, bilgi birikimidir." değerlendirmesinde bulunurken, söz konusu kitabın sinema filmine de uyarlandığını da hatırlatarak program sonunda kitaplarını imzaladı.

İş ve hayat tecrübelerinin paylaşıldığı program, Prof. Dr. Muhsin Doğan’ın Özkan İrman’a fidan sertifikası vermesiyle son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: Halit Güleryüz – Ayberk Çakır