“Engelleri engel olmaktan hep birlikte çıkartalım…”
01 Aralık 2017, Cuma - 09:36
Güncelleme: 08 Aralık 2017, Cuma - 10:01

Toplumumuzda engelli bireylerin sorunlarına ilişkin farkındalık kazandırmak ve çözümler geliştirmek için küçük büyük demeden yapmış olduğumuz her bir katkı, atmış olduğumuz her bir adım mutlaka bir sinerji oluşturacaktır.  Bu kapsamda Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde 2016 yılı içinde “engelli dostu” üniversitelerden biri olarak seçildik.

Öte yandan, Üniversitemiz engelli öğrencilerine sunduğu hizmetlerle Türkiye’de örgün eğitimde engelli bireylerin eğitim aldığı üniversiteler arasında da ilk sıralarda yer almaktadır.

Ancak bu tablo, kesinlikle kendi başına yeterli değildir. Bundan daha da hayati olan nokta; tüm bu çalışmaların sürdürülebilirlik ve sürekli iyileştirme prensibiyle hayata geçirilmesidir.

Bir başka kritik sorumluluğumuz ise engelli bireylerimize yönelik bu farkındalık, bilinç ve çözüm üretme irademizi bireylerin ve tek tek kurumların ötesine taşıyarak toplumsal bir irade hâline dönüştürmektir. Ancak o zaman, “engelleri engel olmaktan hep birlikte çıkartabiliriz.” Böylelikle de engelli bireylerimizin engellerini minimize edebildiğimiz ve engelleri aşabildiğimiz bir dünyayı hep birlikte inşa edebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor ve bu konudaki çalışmalarımıza kesintisiz devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Sait BİLGİÇ