Samsun MYO Öğrencilerinden Çevreye Duyarlı Çalışma
24 Kasım 2017, Cuma - 16:22
Güncelleme: 27 Kasım 2017, Pazartesi - 20:41

Samsun Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Kampüsü'nde düzenledikleri “Temiz Kampüs” konulu konferansla üniversite öğrencilerini geri dönüşüm konusunda bilinçlendirdi.

Samsun Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı 2. sınıf öğrencilerinden Selman Tayyip Zor, Eren Yıldırım ve Gökhan Yılmaz, Öğr. Gör. Şadiye Nur Güleç’in koordinatörlüğünde gerçekleşen “Geri Dönüşüm ve Temiz Kampüs” adlı sosyal sorumluluk çalışması kapsamında düzenlenen konferansta, İlkadım Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisi yetkililerinden Alper Karadeniz, Güzel Sanatlar Fakültesi OMÜ Sahnesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Geri dönüşümün doğal kaynakları koruma, enerji tasarrufu sağlama, ülke ekonomisine katkıda bulunma gibi önemli yararlarına değinen Çevre Mühendisi Alper Karadeniz, çöp ile geri dönüşüm atıklarının birbirleriyle karıştırılmaması gerektiğine, okullara, evlere ve sokaklara konulmuş geri dönüşüm kutularıyla da bireylerin bu sisteme önemli katkılarda bulunabileceğine dikkat çekti.

Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Taner Yıldız’ın da katıldığı konferansın sonunda, Güzel Sanatlar Kampüsü'nde belirlenen noktalara geri dönüşüm atık kutuları konularak, kampüste bulunan öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve diğer çalışanların bu sürece aktif katılımları sağlandı.